Els comuns de Sant Cugat donen suport a la vaga feminista

Suport al Dia Internacional de la Dona i a la reivindicació feminista a Sant Cugat

Les Dones de Sant Cugat En Comú han mostrat el seu suport a la vaga feminista del Dia Internacional de la Dona, aquest divendres 8 de març. "Creiem que la vaga general és la millor eina que tenim les dones per forçar el canvi social i donar a conèixer la desigualtat estructural i les injustícies que patim", defensen en un manifest. La vaga feminista es viu amb intensitat a Sant Cugat.

El col·lectiu reivindica la protesta per seguir lluitant contra les desigualtats existents entre homes i dones i reclama la necessitat de sortir al carrer.

En el manifest, ennumeren les diferents discriminacions que pateixen pel fet de ser dona. La violència masclista l'opressió a les orientacions i identitats sexuals, l'explotació laboral, la invisibilitat i explotació de les tasques de cures, la precarietat, el racisme, les pressions estètiques i les ingerències en drets com l'avortament són algunes de les discriminacions que denuncien.

Així, reclamen l'avortament lliure i gratuït, la taxa rosa per evitar pagar més per productes i serveis pel simple fet de ser dones o condicions laborals dignes per les perosnes que es dediquen professionalment a les cures.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem