Mobilitzacions per la vaga feminista a Sant Cugat

Diverses activitats organitzades a Sant Cugat del Vallès pel Dia Internacional de la Dona

El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat ha organitzat diverses mobilitzacions i activitats per la vaga feminista d'aquest divendres, 8 de març. D'aquesta manera, col·lectius santcugatencs se sumen a la vaga general pel Dia Internacional de la Dona convocada a tot l'Estat. L'Ajuntament de Sant Cugat i altres entitats de la ciutat també han organitzat diversos actes per aquest 8 de març.

El Comitè de Vaga Feminista ha fet una convocatòria a partir de les 11 hores a Cal Temerari per organitzar piquets informatius i sumar gent a la reivindicació. A les 11.30 h, a la plaça de la Vila de Sant Cugat, es farà lectura d'un manifest feminista en un acte organitzat per l'Ajuntament.

A les dotze del migdia, els col·lectius feministes han convocat una manifestació pels carrers de Sant Cugat, que començarà a la plaça de Lluís Millet, a l'estació. La mobilització arribarà a la plaça de l'U d'Octubre, on hi haurà una actuació musical de Katakitinga. A la mateixa plaça hi haurà un dinar popular.

A les 17 hores, el Comitè de Vaga torna a fer una crida a la plaça d'Octavià per fer un cercavila pels carrers de Sant Cugat fins a l'estació, on s'agafarà el tren per sumar-se a la manifestació feminista de Barcelona, que començarà a les 18.30 h a la Gran Via amb el carrer Rocafort. El lema de la marxa és 'Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere'.

Esport, tallers i altres activitats

La Xarxa de Dones Emprenedores celebra el Dia de la Dona amb una competició de pàdel a Mira-sol, a partir de les 10.30 hores. A les 12 h, el Grup de Dones de la Floresta organitza diverses activitats al Parc de les Dones, a l'exterior del Centre Social i Sanitari del districte.

De 12 h a 15 h, a l'escola Joan Maragall, Pi de'n Xandri, Gerbert d'Orlhac, Collserola, l'Olivera i Ciutat d'Alba acullen la gimcana lúdica 'ABRACADABRA... Dona empoderada', organitzada per Paidos Sant Cugat. A les 15 h, el Jovent Republicà prepara la pintada d'un mural cooperatiu al passeig Francesc Macià, a l'alçada del carrer d'Orient.

Per la seva banda, l'Associació de Dones Empresàries i Directives del Vallès ofereix el taller 'Aconsegueix l'impossible, venç les teves pors i creu en tu', a partir de les 17 h al Parc Tecnològic del Vallès.

El Club Jiu-jitsu Sant Cugat organitza un taller de defensa personal, a partir de les 20 h, a la Sala d'Arts Marcials del PAV-3, el pavelló municipal a la rambla del Celler. Finalment, el Dia Internacional de la Dona acaba a Sant Cugat amb el concert de Niña Pastori al Teatre-Auditori.

Serveis Mínims

Consulta els serveis mínims de l'Ajuntament de Sant Cugat i dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Cal recordar que durant els pròxims dies continuaran les activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona.

Més info: Sant Cugat celebra durant un mes, i amb més de 30 activitats, el Dia de la Dona

El TOT Sant Cugat ha dedicat la portada d'aquest 8 de març al Dia Internacional de la Dona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem