Sant Cugat reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones

Sant Cugat del Vallès se suma a la vaga feminista del 8 de març pel Dia Internacional de la Dona

Sant Cugat del Vallès s'ha sumat a la vaga feminista d'aquest 8 de març. Treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Sant Cugat han llegit un manifest a la plaça de la Vila pel Dia Internacional de la Dona, amb la presència del voltant de 200 santcugatencs i santcugatenques.

Més info: Mobilitzacions per la vaga feminista a Sant Cugat

"Un any més, i com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem la nostra veu per commemorar el Dia Internacional de les Dones, defensar els nostres drets socials, polítics i econòmics i reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes", ha començat el manifest, que ha llegit una treballadora del Consistori, que ha reivindicat que se sumen també a la vaga feminista.

"Denunciem qualsevol tipus de violència sexista"

"Volem una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes. És per això que des dels nostres pobles i ciutats donem suport a la vaga laboral", ha proclamat.

El manifest també s'ha centrat en les violències masclistes i el dret de les dones a "viure en pau" i eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. "Denunciem qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d’orientació o identitat sexual", ha finalitzat.

manifest vaga feminista 8 març 5

Concentració a l'ajuntament de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

Vaga feminista a Sant Cugat

La vaga feminista ha començat a Sant Cugat amb una protesta a les vies del tren a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat i amb piquets informatius pels carrers del municipi. Durant tot el dia hi ha programades diverses mobilitzacions i activitats. També hi ha decretats serveis mínims als Ferrocarrils i en els serveis municipals. L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, encara no ha pogut donar dades del seguiment de la vaga, cosa que s'anirà fent a mesura que avanci la jornada.

Protesta a les vies del tren. Foto: Bernat bella.

Cal que reivindiquem la igualtat, que les regles del joc siguin les mateixes per homes i dones", ha reclamat Carmela Fortuny, que ha assenyalat també l'auge de partits amb una ideologia "extremadament masclista" i "d'atac als drets de les dones". "Més que mai hem de sortir al carrer per defensar aquesta dignitat".

A més, l'alcaldessa ha defensat actuacions "pacífiques" com el tall de les vies del tren: "És bo que avui passin aquestes coses i hi hagin aquestes mobilitzacions, sempre evidentment pacífiques".

Més info: Els piquets informatius prenen Sant Cugat per la vaga feminista

Més informació
 
Comentaris

Destaquem