La vaga feminista comença amb una protesta a les vies del tren

Sant Cugat acull diverses mobilitzacions pel Dia Internacional de la Dona

La vaga feminista d'aquest divendres, 8 de març, ha començat a Sant Cugat del Vallès amb una protesta a les vies del tren dels Ferrocarrils de la Generalitat. Pocs minuts després de les set del matí, una trentena de noies han saltat a les vies, a l'estació de Sant Cugat. Això ha obligat a aturar la circulació de trens fins que, abans de les vuit del matí, han abandonat les vies acompanyades per Mossos d'Esquadra.

La protesta ha durat poc més de trenta minuts, entre crits a favor de la lluita feminista i de la igualtat entre homes i dones. Les manifestants portaven una pancarta reivindicant la vaga feminista i amb el lema '8 Mil motius per canviar-ho tot'.

Vaga feminista a Sant Cugat

Aquest 8 de març s'ha convocat una vaga feminista arreu del país en motiu del Dia de la Dona. Sant Cugat acull diverses mobilitzacions i l'Ajuntament de Sant Cugat s'hi ha sumat. Ferrocarrils de la Generalitat ha establert serveis mínims i també en els serveis municipals. Entre altres, hi ha convocada una manifestació a les 12 h, que sortirà de la plaça de Lluís Millet, a l'estació.

Més info: Mobilitzacions per la vaga feminista a Sant Cugat

Més info: Serveis mínims a FGC per la vaga feminista

Més info: Serveis mínims a l'administració municipal amb motiu de la vaga del 8 de març

Cal recordar que el 2018 ja es va organitzar una vaga feminista, que en el cas de Sant Cugat també va comportar un tall a les vies del tren. Per aquest motiu, set santcugatenques que van participar en el tall van ser portades a judici i Ferrocarrils de la Generalitat els demana 26.000 euros.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem