Els treballadors de l'Ajuntament destinen 4.400 euros a l'ajuda de refugiats

Els treballadors i treballadores de l’Ajuntament decideixen destinar els diners recaptats a través del projecte Teaming als refugiats que arriben a l’illa grega de Lesbos

Els treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat han donat 4.436 euros a l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que treballa des de l'illa grega de Lesbos en l'atenció i rescat dels refugiats que arriben per mar a costes europees. Aquesta aportació s'ha dut a terme a través del projecte Teaming, una iniciativa solidària per la qual treballadors municipals destinen part de la seva nòmina a projectes socials.

El projecte Teaming dels treballadors de l’Ajuntament va iniciar-se el mes d’abril del 2014 amb l’aportació d’1 euro mensual de la nòmina de cada empleat municipal, que es destina a causes socials. Enguany, els treballadors han aconseguit recaptar 2.218 euros. Per primera vegada, l'Ajuntament ha aportat els mateixos diners que els treballadors, fins a arribar a la xifra de 4.436 euros. L'any passat, els treballadors van aportar gairebé 2.000 euros per a la construcció d'un orfenat al Senegal.

Aquest divendres, dia 22 d'abril, la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha entregat el xec al fundador de l’ONG Proactiva Open Arms i premi Català de l’Any 2016, Òscar Camps.  "Gràcies a la iniciativa dels treballadors, l’Ajuntament ha decidit implicar-se del tot amb la causa i ho farà cada any doblant la quantitat de diners que recullin els treballadors”, ha destacat la responsable política.

Òscar Camps ha agraït el gest als treballadors santcugatencs i del Consistori: “És la primera vegada que un Ajuntament ens dóna suport d’aquesta manera, gràcies per contribuir amb aquesta ajuda a la tasca que fem”.  Camps ha assegurat que sense el suport de molta gent voluntària els seria impossible seguir amb la tasca de l’ONG i ha denunciat que “els líders dels països no estan actuant davant de la crisi dels refugiats, sembla que les úniques administracions que comencen a reaccionar són els Ajuntaments, però quan vas més amunt veus que ningú fa res”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem