Sant Cugat ha de pagar gairebé 3 milions d'euros per expropiacions de zones verdes

El Ple de desembre ha aprovat el pagament per tres expropiacions de tres finques a Valldoreix

2.921,254 euros és el que haurà de pagar l'Ajuntament de Sant Cugat per l'expropiació de noves zones verdes, en concret de tres finques a Valldoreix, dues de l'avinguda Can Monmany i una del carrer de la Tòrtora.



En el ple d'aquest dilluns, 21 de desembre, s'han ratificat els valors de les expropiacions i els terminis dels pagaments que haurà d'afrontar l'Ajuntament. El consistori fragmentarà els imports en tres pagaments i els inclourà en els pressupostos del 2016, 2017 i 2018.



El mes de setembre l'Ajuntament ja va haver de fer front a una expropiació de quatre milions d'euros, i al mes novembre, Sant Cugat va haver de pagar 1,7 milions a cinc propietaris.

Problema amb història

La problemàtica de les zones verdes ve de lluny, quan els anys 50 aquestes parcel·les es van qualificar de sòl urbà, de manera que els propietaris les van comprar per edificar-hi. Amb el Pla General Metropolità del 1976 es va canviar el seu règim jurídic i aquelles on no hi havien construït es van etiquetar com a zones verdes. Això va passar perquè ciutats com Barcelona, Badalona o l’Hospitalet no disposaven d'espai per a zones verdes, que es van passar a ciutats de més a la perifèria com Sant Cugat.

En aquest context, es va establir que els propietaris que tenien una parcel·la on s'havia perdut la possibilitat d'edificar, se’ls donava l’opció de demanar l’expropiació forçosa i la consegüent compensació econòmica pels seus terrenys. Es va determinar que eren els ajuntaments qui havien de fer front a les indemnitzacions. De fet, han estat nombroses les vegades que des de Sant Cugat s'ha demanat a l'Àrea Metropolitana que compensi tota la inversió que ha hagut de fer l'Ajuntament per fer front a les expropiacions.

I és que segons havien dit responsables d'urbanisme de Sant Cugat, la factura per indemnitzacions que haurà d'acabar de pagar el municipi pot ser de 40 milions d'euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem