L'escola concertada protagonitza el torn de participació ciutadana al ple

L'AMPA de La Farga ha intervingut per defensar el model d'escola diferenciada de Sant Cugat i en rebuig de la proposta del PSC

El torn de participació ciutadana previ al ple municipal del mes de novembre a Sant Cugat ha tingut una clara protagonista aquest dilluns, 16 de novembre. L'escola concertada ha estat present en aquest torn per mostrar el seu desacord amb la moció proposada pels grups municipals del PSC i ICV-EUiA per instar al Departament d’Educació que el futur nou govern de la Generalitat racionalitzi els recursos a les escoles concertades de la ciutat, sobretot de les diferenciades.

Membres de l'AMPA La Farga han posat de manifest que “els pares no estem d'acord en què la diferenciació generi segregació, i defensem escoles on tothom té cabuda”. En aquest sentit, han remarcat que a Sant Cugat, l'escola concertada té 1.519 alumnes, el 45% dels quals reben algun tipus d'ajuda o menjador o de transport, destacant també l'especial atenció a alumnes amb necessitats especials.

Pere Soler (PSC) és el regidor socialista a l'Ajuntament de Sant Cugat.  FOTO: Artur Ribera

És per aquest motiu que han defensat que excloure les escoles concertades del concert públic suposaria “crear escoles d'elit, privades, i sols accessibles a aquells que les puguin pagar. Això sí que genera segregació”. I han afegit que “sense el concert econòmic, sols podran escollir l'educació dels seus fills aquells que ho puguin pagar, i nosaltres defensem que tothom ha de poder escollir”.

D'altra banda, han fet referència al fet que se'ls vulgui excloure del concert econòmic pel fet d'oferir un model d'educació diferenciada. “No només amb un model educatiu mixt es pot aconseguir una educació igualitària; són prejudicis ideològics perquè no hi ha dades que ho demostrin, i es pot educar sense rols tant en un model mixt com en un model diferenciat”.

El Ple s'ha dividit en aquest tema. FOTO: Artur Ribera

La intervenció ha finalitzat tot dient que la moció que presenta la formació socialista “parla d'excloure 2.500 famílies de Sant Cugat del sistema educatiu públic”, i han demanat el posicionament de les diferents formacions polítiques.

Àlvaro Benejam (PP), ha donat el seu suport a l'escola concertada i al model diferenciat, mentre que Pere Soler (PSC) ha destacat que “defensem aquesta moció per ser coherents amb el nostre programa electoral, on defensàvem l'escola pública igualitària”.

Per la seva banda, Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha mostrat el seu suport a la moció, mentre que Aldo Ciprian (C's) ha emplaçat al debat quan es presenti la moció durant el Ple. Un debat a què han emplaçat tots els qui han intervingut, com Mireia Ingla (ERC-MES) qui ha defensat un model d'educació universal en català per a un nou país", o Ramon Piqué (CUP-PC) qui, a més, ha mostrat el seu suport a l'escola pública igualitària.

Esther Salat (CiU) ha defensat la lliure elecció dels pares davant l'educació que volen que rebin els seus fills, defensant també la diversitat.

Les imatges del ple.

Més intervencions

El Sr. Castro durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

A més de la problemàtica entorn la moció referent a l'escola concertada, el Carles Castro ha tornat al participar del torn de participació per preguntar quan estarà enllestit el pas de l'entorn de l'escola El Pinar, en benefici de la mobilitat dels veïns, agraint la tasca feta fins al moment, però demanant celeritat.

Damià Calvet, regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, li ha agraït la seva implicació per millorar el barri i ha aclarit que s'estan fent les passes pertinents, i que “es buscarà la solució definitiva com abans millor”.

Minut de silenci en record de les víctimes de París. FOTO: Artur Ribera

Per la seva banda, Montserrat Sánchez ha parlat en noms dels veïns de Mira-sol 4, en relació al pla d'equipaments municipals previstos al carrer de Pompeu Fabra i l'avinguda de Roquetas. En aquest sentit, ha manifestat el desacord dels veïns a què s'ubiqui en aquest espai un altre camp de futbol i una nova piscina descoberta, tot lamentant que no s'hagi informat els veïns.

Ha estat Calvet l'encarregat de contestar-li, tot disculpant-se per la confusió creada davant el Complex esportiu de Mira-sol i destacant que “és una modificació del pla especial urbanístic, però no un projecte específic” i que s'informarà els veïns de tot el procés, així com atenent les necessitats concretes dels veïns.

M. Àngels Quadras ha estat la darrera a intervenir demanant a la CUP que voti a favor del president de la Generalitat.

El torn de participació ciutadana ha finalitzat puntualment amb un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats de París.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem