Sant Cugat combatrà la violència de gènere perseguint els discursos masclistes

La Junta de Portaveus ha fet una declaració al ple d'aquest novembre a pocs dies per celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Totes les formacions polítiques han donat suport al “Manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”. El text, materialitzat en forma de Declaració de Junta de Portaveus, s'ha aprovat a pocs dies per celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora cada 25 de novembre. La moció recull la prioritat de "prevenir la violència com una política estratègica, en el context de construcció de noves estructures i d’ideació d’un nou horitzó de possibilitats". Per això la proposta recull i alerta que "Catalunya necessita un Pla de Prevenció en l'àmbit nacional que reconegui la urgència d’establir pràctiques de deconstrucció del paradigma patriarcal i dels discursos masclistes".


En el transcurs de la lectura de la moció s'ha assenyalat la necessitat de crear sinergies de treball cooperatiu que "permetin construir conjuntament dinàmiques innovadores per eradicar definitivament la violència masclista", el que "representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes".

Denunciar missatges masclistes

Per eradicar la xacra de la violència contra les dones el text veu com a "imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme i les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals". El text reclama alhora que també es lluiti contra "les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i de la banalització del masclisme".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem