L’Ajuntament es planteja comprar la seu del Club Muntanyenc

L'entitat arrosega un dèficit de 50.000 euros i ara estudia com reduir costos i augmentar ingressos

Les tensions pressupostàries del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) poden acabar amb la compra de la seva seu per part de l’Ajuntament. L’entitat arrossega un dèficit estructural de 50.000 euros fruit de la caiguda d’ingressos extraordinaris i ara es planteja diferents opcions per incrementar-los o reduir costos. Així la davallada del lloguer de sales, les festes que organitzaven o algunes activitats impròpies com muntar una pista de gel o petits rallies per Collserola hauria posat la caixa de l’entitat en números vermells.

L’opció més cridanera per solucionar el desajust és la de vendre l’edifici que tenen en propietat des del 2007 a l’Ajuntament que segons el president del CMSC, Francesc Cruces, ja ha mostrat el seu interès en l’operació. Si l’entitat ha de deixar la seva seu actual haurà de buscar alternatives i ara per ara sembla que l’oferta amb la que es treballa és la de mudar-se a la Casa Jaumandreu on avui en dia hi ha la policia local. Amb el canvi el CMSC espera que l’Ajuntament pagui més d’un milió d’euros per la compra o bé se subrogui en el contracte d’hipoteca. Actualment no hi ha res decidit encara ja que les negociacions continuen sobre la taula.

Amb tot, si s’acabés fent efectiva l’operació el CMSC passaria de tenir una seu en propietat de 1.000 metres quadrats (i infrautilitzada) a una en lloguer de 500. Francisco Cruces vol deixar clar, malgrat tot, que “l’Ajuntament no ha de rescatar el club sinó que tenim un interès mutu en arribar a un acord que beneficiaria les dues parts.

Les altres opcions
La venda de patrimoni no és l’única via que té l’entitat per redreçar el dèficit. Una altra alternativa és l’augment de quotes uns 25 o 30 euros. Tenint en compte que el club té 2.000 socis seria una manera molt fàcil d’aconseguir els 50.000 euros que desquadren la caixa. Una altra solució és cobrar més per les activitats que efectua el club i que es paguen a part de la quota de soci. L’última paraula la tindran els socis. En una assemblea informativa celebrada el dia 4 de juny, aquests no van mostrar gaire oposició al canvi de seu. Tot plegat es decidirà el mes de setembre o com a molt tard el d’octubre en noves assemblees del club.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem