2 ascensos i una nova secció de bàsquet, en els 10 anys d'història del Valldoreix FC

El Valldoreix FC es va fundar el 2010 sota la presidència de Ricard Benguria i, 10 anys més tard, amb Jorge González com a president, el club compta amb una secció de futbol i una de bàsquet

El 7 de juny del 2010 un grup d'amics firmava una acta fundacional per donar vida al Valldoreix FC, un club que iniciaria amb un equip amateur a 4a Catalana i un juvenil. 10 anys més tard, el club compta amb 3 equips sèniors (dels quals el 1r equip es manté per segon any a 2a Catalana), 3 juvenils, 1 cadet, 1 infantil, 2 alevins, 1 benjamí i l'escola. A més, el Valldoreix FC té 2 conjunts de basquet: el sots-25 i el sots-21.

Els jugadors que van defensar l’equip la primera temporada.


El grup pioner del Valldoreix FC va estar format per un grup d'amics. Ricard Benguria, Alex Rakosnik, Pedro Jordana, Javier Depares, Dani Ros, Teo Amat i Jorge González van ser els encarregats de firmar l'acta fundacional del Valldoreix FC, fet que suposava la primera pedra del projecte esportiu.

De 4a Catalana a 2a Catalana 

El Valldoreix FC iniciava el seu periple a la 4a Catalana, la darrera categoria del futbol català, la temporada 2010/20111. No obstant això, només va necessitar 3 temporades per aconseguir fer el salt a la 3a Catalana, després de finalitzar líders del grup 16 de la mà de Javi Latre. 

5 temporades més tard, i aquell cop dirigits per José Andrés Vargas, els valldoreixencs tornaven a assolir un ascens històric a 2a Catalana, gràcies al lideratge del grup 11 la temporada 2017/2018, categoria en la qual han assolit la permanència aquesta temporada i que enguany disputaran per 3a vegada consecutiva.

8 entrenadors en 10 anys 

El primer equip amateur de la història el va entrenar Pablo Benguria i el següent any, els encarregats van ser Paco Lanas i Juan González, qui va iniciar la temporada de l'ascens (2012/2013), però el va substituir Carlos Latre

Un cop a 3a Catalana, Latre i Ramón Escuer van dirigir l'equip. La temporada 2014/2015, els valldoreixencs van comptar amb 3 entrenadors: Joaquin Rubio, Paco Frutos i Ramon Escue. D'ençà de la temporada 2015/2016 l'equip està dirigit per José Andrés Vargas, tècnic que enguany sumarà la seva 6a temporada amb el Valldoreix FC. 

 

Més info: José Vargas dirigirà per 6a temporada al Valldoreix FC

L'absorció del Vallvidrera

Fins a la temporada 2014/2015, el club comptava només amb equips juvenils i amateurs. Tanmateix, la 2015/2016 els valldoreixencs van adquirir l'equip infantil del Futbol Vallvidrera. Finalment, el setembre del 2017, el Valldoreix FC va absorbir tota l'Escola del Futbol Vallvidrera, tenint des d'aleshores equips en totes les categories. 

Problemes d'instal·lacions

El Valldoreix FC no ha comptat mai amb un equipament municipal on poder entrenar o realitzar els seus partits. Des de la seva creació, els valldoreixencs llogaven el Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera, no obstant això, un canvi de gestora aquesta darrera temporada va deixar al club sense l'espai per jugar o entrenar. Amb això, actualment el club es divideix entre el Camp de Futbol Municipal de Mira-sol o el Centro Asturiano de Barcelona. 

 

Els tradicionals Green Awards

Des de la temporada 2013/2014, el club valldoreixenc celebra els Green Awards, una entrega de guardons als millors jugadors, entrenadors i famílies, premis individuals i col·lectius, de les seccions de futbol i bàsquet de l'entitat. 

Fites i reconeixements

En només 10 anys d'història, el club suma diferents fites importants en el seu palmarès i els 2 ascensos ho avalen. D'altra banda, el club es va adjudicar el I Torneig del Centenari de futbol del Junior FC, un torneig amb els conjunts de 3a Catalana de Sant Cugat. Finalment, aquesta temporada, els 3 amateurs han guanyat la iniciativa Joc Net, una iniciativa que premia als equips amb Fair Play de cada competició catalana. 

Més info: El Valldoreix FC, únic club català que ha assolit 3 Premis de Joc Net

La nova secció de bàsquet 

El 9 de juliol del 2016 el Valldoreix FC anunciava la creació d'un equip de bàsquet sots-23 que competiria al Consell Esportiu Vallès Occidental-Terrassa. Després d'un any, l'equip va veure que tenia nivell per competir en la Federació Catalana de Bàsquet i va crear un segon equip amateur. Actualment, compta amb un sots-25 i un sots-21.

 
Comentaris

Destaquem