298 participants en la 1a edició de les Milles de Valldoreix

Aquesta competició atlètica és la continuïtat de les 5 Milles Femenines de Valldoreix

La 1a edició de les Milles de Valldoreix, que ha tingut lloc aquest dissabte, 25 de març, al matí, davant el Complex Esportiu de Valldoreix, amb sortida i arribada des del pavelló, ha acollit 298 participants. Aquesta competició, que per primera vegada passar a ser mixta, a més de ser la continuïtat de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, ha passat a formar part de la Lliga Campionchip.

La cursa ha acollit les curses de 3 milles (4.828 metres) i 5 Milles (8.046 metres) i a més, 3 curses infantils. La 1a cursa en les categories infantil i cadet amb una distància de 1.600 metres, la 2 cursa infantil en categoria aleví amb 1.000 metres i finalment, la 3a cursa infantil en les categories benjamí i prebenjamí amb una distància de 600 metres.

Rafa Meléndez: "Crec que sí que hi haurà una segona edició"

Sortida de les curses de 3 i 5 milles FOTO: Ale Gómez

Rafa Meléndez, organitzador de la cursa, ha destacat que "hem pujat inscrits, ja que ha passat a ser una cursa mixta" encara que tres anys enrere "havia baixat entre un 20% i un 30% per cent la participació".

Meléndez ha assegurat que aquest any "hi ha hagut més noies que l'any passat, òbviament, ja que en afegir els nois, s'han disparat els inscrits". "Si l'EMD de Valldoreix continua apostant per aquest format, que crec que sí, penso que s'anirà disparant la participació, ja que normalment, a totes les curses acostumar a haver-hi un 75% de nois i un 25% de noies i aquest any, aquí, hem tingut un 50% tant de noies com de nois" ha assenyalat.

L'organitzador ha fet una valoració positiva, ja que creu que "sí que hi haurà una segona edició, ja que un dels motius de canviar la cursa a mixta, era que si no aquesta cursa, desapareixeria i era una pena". Tot i així està satisfet perquè "al final, la cursa necessitava un canvi i estem contents de poder veure l'ambient de parelles i la canalla". Meléndez ha explicat que "l'únic problema que hi ha hagut és que som conscients que la pluja d'aquesta nit passada, ha provocat un absentisme molt alt, encara que el temps ens ha respectat per poder fer la cursa".

Els guanyadors absoluts de les curses de 3 i 5 milles

Sortida de la cursa en les categories infantil i cadet  FOTO: Ale Gómez

En categoria masculina de la cursa de 5 milles, els guanyadors han estat Carles Montllor en 1a posició (26:57 min), Juan José Vergudo en 2a posició (27:49 min) i Óscar Martínez en 3a posició (28:56 min).

En categoria femenina de la cursa de 5 milles, les guanyadores han estat Inna Lebedeva en 1a posició (32:11 min), Mariona Soler i Cairó en 2a posició (35:10 min) i Núria Ramos en 3a posició (36:01 min).

En categoria masculina de la cursa de 3 milles, els guanyadors han estat Josep Díaz en 1a posició (16:18 min), Fernando Ruiz de Pedro en 2a posició (16:28 min) i Alfred Rodríguez en 3a posició (16:30 min).

En categoria femenina de la cursa de 3 milles, les guanyadores han estat Laura Domínguez en 1a posició (19:15 min), Júlia Sánchez en 2a posició (21:45 min) i Jessica Reverte de Gea en 3a posició (22:42 min).
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem