Les 5 Milles Femenines de Valldoreix passen a ser mixtes

L'objectiu és evitar la desaparició de l'activitat davant la davallada d'inscripcions dels darrers anys

Les 5 Milles Femenines de Valldoreix passaran a ser mixtes. Així ho anunciava Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'EMD de Valldoreix, durant la sessió plenària celebrada el dijous, 26 de gener. Ho feia coincidint amb la discussió iniciada per part d'ERC-MES reclamant que la cursa recuperés el seu caràcter reivindicatiu.

ERC-MES proposava que l'EMD replantegés l'enfocament de l'activitat donant-li el caràcter reivindicatiu feminista que correspon al Dia Internacional de la dona treballadora. Davant aquesta petició, Gisbert va respondre dient que "no podem estar a favor perquè creiem que no s'ha de reivindicar més, perquè ja és reivindicativa".

D'altra banda, Gisbert va anunciar que la cursa passarà a ser mixta. "Cada cop hi ha menys inscripcions, amb el boom del running, que tothom corre. S'obrirà a format mixt per evitar la desaparició de la cursa". Igualment, avançava que també es farà una nova categoria, de 3 Milles, "per ampliar la participació".

Un anunci al qual Xavier Humet (PC) va respondre dient que "si passa a ser mixt, deixarà d'haver-hi 5 Milles Femenines", i Noël Climent (ERC-MES) apuntava que "perd el caràcter". "És molt trist pensar que una cosa que s'està fent bé pot perdre tot el sentit, perdent el fet de donar importància a les dones", afegia Ferran Margineda (CUP).

Gisbert va reivindicar la decisió afegint que "no es tracta sols de fer-la més participativa, sinó que no es perdi".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem