3 medalles i 7 diplomes olímpics entrenats al CAR

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat serveix com a base d'entrenament de molts esportistes que han participat als Jocs Olímpics

La nadadora Mireia Belmonte i el taekwondista Joel González són els dos noms destacats dels esportistes del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat que han participat en els Jocs Olímpics de Rio, que s'han acabat aquest diumenge 21 d'agost. 76 dels aproximadament 300 atletes de la delegació espanyola a Rio entrenen habitualment a les instal·lacions del CAR. El seu bagatge en els Jocs ha estat de 3 medalles i nou diplomes olímpics.

Mireia Belmonte ha guanyat la medalla d'or en els 200 metres papallona i la de bronze en els 400 metres estils, aconseguint d'aquesta manera el primer or en la història de la natació espanyola. A més, s'ha convertit en el segon esportista de l'estat amb més medalles olímpiques (2 a Londres 2012 i 2 a Rio 2016). Belmonte també ha guanyat un diploma a Rio, després d quedar quarta en els 800 metres estils.

Joel González, or a Londres 2012, va guanyar la medalla de bronze en els Jocs de Rio en la categoria de 68 kg (deu més que a Londres). Un èxit que arriba després d'un període molt complicat per les lesions que ha patit els últims mesos i fins poc abans d'iniciar-se les olimpíades.

Set atletes que entrenen habitualment al CAR de Sant Cugat han participat en els Jocs de Rio. Beatriz Pascual és qui ha obtingut el millor resultat, quedant 8 en els 20 km marxa i obtenint un diploma. Un nom que també ha destacat és Jesús Ángel García Bragado, que en els seus setens Jocs Olímpics i amb 47 anys va acabar la prova de 50 km marxa en vintena posició.

El duet de natació sincronitzada formada per la santcugatenca Gemma Mengual i Ona Carbonell tenien com a objectiu una medalla olímpica, però finalment es van haver de quedar amb la cinquena posició (diploma) i van marxar "satisfetes" de la competició. 

En tennis, la número 3 del món Garbiñe Muguruza, que també ha entrenat a Sant Cugat, no va poder passar la primera ronda en la competició individual. En dobles va arribar fins als quarts de final, cosa que li va valer un diploma. 

Finalment, s'han entrenat al CAR els equips masculins i femenins de waterpolo i d'hoquei herba. Tots ells van passar la primera fase de grups, però cap va poder arribar a les semifinals. Van obtenir diplomes i el millor resultat va ser per les noies de waterpolo, cinquenes.

Referència internacional

L'equip xinès de natació sincronitzada, al CAR de Sant Cugat.

Al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat no només entrenen de manera permanent esportistes de les federacions espanyoles, sinó que també és un lloc de referència per esportistes de tot el món que hi venen per fer uns dies d'entrenament. 

És el cas, per exemple, de l'equip xinès de natació sincronitzada, que ha guanyat dues medalles de plata a Rio. També va entrenar uns dies al CAR l'atleta britànica Jessica Ennis Hill, medalla de plata a l'heptalón.

L'atleta espanyola Lidia Valentín, que va obtenir la medalla d'or en halterofília, també va passar uns dies al CAR aquest mes de juliol, just abans que els Jocs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem