A punt d'arribar als 400 inscrits en la 1a edició de "Metres de Vida"

La carrera, disputada el dissabte 2 de juny, comptarà amb la presència de Reyes Estévez com a padrí

La cursa solidària contra el càncer 'Metres de Vida' ja és una realitat. El dissabte 2 de juny, l'esdeveniment esportiu organitzat per TeamPartners i que compta amb la col·laboració de diferents entitats, a més de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, omplirà els carrers de Sant Cugat de corredors que contribuiran a la lluita contra el càncer.


Quan encara queden unes hores pel tancament d'inscripcions, es tanquen el divendres 1 de juny a la nit, el total de participants ja supera els 350 i des de l'organització es preveu que es pot arribar als 400. De moment, no hi ha una xifra definitiva de fons recaptats, a falta de les últimes inscripcions i dels donatius de les seccions privades que col·laboren amb la cursa.


L'esdeveniment consistirà en tres modalitats que tindran la sortida i l'arribada al Casal de Mira-Sol: una per a corredors experimentats, de 10 kms de durada, una de 5 kms per a corredors més novells i una modalitat infantil d'un km d'extensió. Sigui quina sigui la modalitat, tal com va assegurar la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, en la presentació de la cursa, el dia 2 de maig, els santcugatencs i santcugatenques "no tenim excusa per fer metres de vida", i ha cridat a la participació dient que "anem-hi, si més no, i participem de les activitats" que envolten la cursa.


Des de l'organització de "Metres de Vida" han confirmat la presència de santcugatencs vinculats al món polític que participaran en la carrera i la compareixença de Reyes Estévez, l'atleta internacional ja retirat i corredor en les Olimpíades d'Atlanta 1996, que exercirà com a padrí de la carrera. Això no obstant, per Xavi Requeno, organitzador: "No es tracta d'una carrera competitiva. És una carrera esportiva per reivindicar la lluita contra el càncer".


En aquest sentit, a les 20:15h es farà la sortida de la cursa infantil. Després, els infants es quedaran amb el servei de guarderia, mentre els pares i mares prenen la sortida de les curses de 5km i 10 km, a les 20:30h. Un cop acabin les curses, hi haurà una botifarrada i refrescos per a tothom.


A més, no es tracta només de contribuir a la investigació. El Dr. Josep Tabernero, director de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron, va assegurar que "fer una cursa solidària com aquesta té dos vessants molt importants: primer, conèixer la malaltia i donar beneficis per la investigació, i després donar a conèixer com és d'important fer esport". De fet, el doctor Tabernero va indicar que fins i tot "les persones que ja han patit un càncer i fan esport tenen menys possibilitats de tornar-lo a patir".

Les inscripcions valen 15 euros i inclouen una bossa pel corredor/a, una botifarrada, una beguda, un servei de guarderia i un concert pels assistents

De totes les entitats, tanmateix, la que hi té un paper més destacat és l'empresa Teampartners, ja que és l'organitzadora de la cursa. El seu gerent, Xavier Requeno, va destacar en la presentació que "hem intentat que la cursa sigui el més transversal possible".

De fet, la cursa, segons va declarar Requeno, "surt d'una idea de l'AECC Sant Cugat" que, tanmateix, va tenir una forta acceptació a Teampartners: "en el moment en què això es proposa i es planteja a les persones de Teampartners, em sento orgullós de la seva implicació". I és que, tot i organitzar la cursa, el 100% dels beneficis de la cursa aniran a parar a l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Per a més informació podeu consultar la pàgina de la cursa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem