Adàlia, Bestué i Salas triomfen en el Campionat de Catalunya d'atletisme

El Campionat de Catalunya Absolut en pista coberta va comptar amb 5 atletes de Sant Cugat en el podi, destacant el doblet de Jaël Bestué en les modalitats de 60 i 200 metres llisos

Els atletes santcugatencs Jaël Bestué, Ramon Adàlia i Cora Salas van finalitzar en la 1a posició de les seves respectives modalitats en el Campionat de Catalunya Absolut en pista coberta. Disputat el darrer diumenge 9 de febrer, Bestué assolia el doblet en les modalitats de 60 i 200 metres llisos, Adàlia s'imposava en el triple salt i Salas vencia en el salt de llargada.

Jaël Bestué (FC Barcelona), segueix en un bon estat de forma i manté el seu objectiu d'arribar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, després d'adjudicar-se les dues proves que va competir. En la modalitat de 60 metros llisos, la santcugatenca es classificava per a la final amb el millor temps de la seva semifinal (7.52) i el segon millor d'entre tots els participants, per darrere d'Ona Rossell (Cornellà Atlètic). No obstant això, en la final s'imposava per 0.07 a la seva rival i s'emportava el Campionat de Catalunya amb un temps de 7.37, sent rècord del campionat.

Mateix guió per a la santcugatenca en els 200 metres llisos, ja que Jaël Bestué acabava líder de la seva semifinal (24.92), però accedia amb el segon millor temps a la final, per darrere de l'atleta de L'Hospitalet Atlètic, Anna Obradors. Tanmateix, en la final, la blaugrana tornava a mostrar la seva superioritat i s'adjudicava el campionat amb un temps de 23.88 i una diferència respecte de la 2a classificada, l'atleta del club hospitalenc, de 0.53.

D'altra banda, Ramon Adàlia (AA Cataluna) guanyava la modalitat de triple salt amb una millor marca de 15.64, una marca assolida en el darrer salt. A més, tot i realitzar quatre salts nuls dels 6 possibles, el santcugatenc va ser l'únic en superar la barrera dels 15 metres, amb un salt de 15.30 (en el segon intent) i un altre de 15.64, al darrer salt.

Finalment, Cora Salas (CA Igualada) va vèncer en la modalitat de salt de llargada, amb una marca de 6.15 en el darrer salt. A més, en aquesta ocasió, la santcugatenca també va ser l'única en poder superar la barrera dels 6 metres en els 3 salts correctes que va realitzar: 6.09 en el primer, 6.14 en el quart i 6.15 en el darrer.

Bon paper santcugatenc

A més dels quatre triomfs santcugatencs, el municipi va tenir presència en el podi amb dos atletes més: la jove perxista del Club Muntanyenc Sant Cugat, Clara Fernández, copava el segon esglaó del podi, amb una marca de 3.80, lluny de la guanyadora de la prova (Laura Weyrowitz amb 4.10), mentre que Eloi Rovira (FC Barcelona) assolia el bronze en el llançament de pes, amb un llançament de 15.74 en el segon intenta. No obstant això, Rovira segueix mantenint el rècord del campionat, assolit el 2009, amb un llançament de 17.59 metres.