Andorra-Moçambique, final del Mundial B d'hoquei sobre patins dels World Roller Games

Han eliminat Suïssa i Alemanya

Les seleccions d'Andorra i Moçambique jugaran aquest dissabte, 13 de juliol, a les 22 hores, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, la final del Campionat del Món B masculí d'hoquei sobre patins dels World Roller Games. En les semifinals, Andorra ha superat (3-4) a Suïssa i Moçambique, a Alemanya, per 5 gols a 7. Aquests dos partits s'han jugat entre el vespre i la nit d'aquest divendres, 12 de juliol, al Pavelló 2. Tant Andorra com Moçambique ja han guanyat en diferents ocasions el Mundial B i també han competit en el Mundial A.

Els resultats

Abans de jugar les semifinals, Andorra ha finalitzat segon del grup A amb 6 punts, després de guanyar a Gran Bretanya (4-3) i Egipte (1-8) i perdre (1-3) amb Moçambique, campió del grup A amb 9 punts. En quarts de final, els andorrans han guanyat (3-9) a Brasil. Per la seva banda, Moçambique s'ha desfet d'Egipte (16-2), de Gran Bretanya (3-6) i d'Andorra (1-3), abans de superar els quarts de final davant Austràlia (3-23). Abans de jugar els quarts de final, Suïssa va ser el campió del grup B, amb 9 punts, i Alemanya, segon del grup B, amb 6 punts.

Andorra passa en l'últim minut

Andorra ha aconseguit la victòria en l'últim minut de partit. En 13 segons ha fet dos gols que li han servit per capgirar el marcador i fer-se un lloc a la gran final d'aquest Mundial B a Sant Cugat. El capità andorrà, Gerard Miquel, ha estat l'autor d'aquests dos últims gols, el primer de falta directa. I, amb tot això, a més, Andorra s'ha quedat amb un jugador menys a la pista durant dos minuts perquè els àrbitres li han ensenyat una targeta blava a Arnau Dilmé.

Tot i que els andorrans han estat els primers a marcar, Suïssa ha marxat al descans amb un avantatge de 2 gols a 1, en uns primers 25 minuts de joc intens i físic. La segona part també ha estat igualada, en una semifinal que han seguit unes 250 persones.

Gerard Miquel: "Hi ha hagut moments del partit complicats, però no hem abaixat els braços i hi hem cregut fins al final"

Gerard Miquel, capità d'Andorra i autor dels dos gols que han donat el passi a la final, ha explicat que "ja sabíem que seria un partit complicat i que hauríem de lluitar fins al final. Sabíem que Suïssa és un equip molt físic i que té jugadors tècnics. Hi ha hagut moments del partit complicats, però no hem abaixat els braços. Hem cregut fins al final, lluitant fins a l'última pilota. Quan faltaven 2 minuts i 25 segons perdíem 3-2 i hem hagut de jugar 2 minuts amb un jugador menys per què li han ensenyat una targeta blava a Arnau Dilmé, però amb un penal i un contraatac hem capgirat el marcador".

Respecte a la final, Gerard Miquel, que la pròxima temporada 2019-2020 jugarà al CE Vendrell per segona temporada consecutiva, però ara a l'OK Lliga Plata, ha assegurat que "serà un partit complicadissim i ho donarem tot. Intentarem guanyar el Mundial B". També ha jugat amb l'Igualada a l'OK Lliga.

Moçambique guanya Alemanya en la pròrroga

L'altra semifinal entre Alemanya i Moçambique, amb 125 espectadors, s'ha decidit en la pròrroga, després que el partit acabés amb empat a 3 gols. En els 10 minuts de la pròrroga s'han fet 6 gols, 4 per a Moçambique i 2 per Andorra. El primer període ha finalitzat amb un 1 a 2 pel conjunt africà, i en el segon temps Alemanya ha forçat la pròrroga després d'empatar a 3 gols quan quedava 1 minut i 38 segons per finalitzar el partit.

Carlos Silva: "La clau de la final està en la nostra intel·ligència, saber com hem de gestionar cada moment del joc"

Carlos Silva, porter de Moçambique, ha afirmat que "ha estat un partit molt complicat" i que "el fet d'haver jugat la pròrroga no crec que ens afecti en el partit de demà". Silva, que ha estat un dels millors jugadors del seu equip, apunta que la clau de la final "està en la nostra intel·ligència, saber com hem de gestionar cada moment del joc. Ja els vam guanyar a la fase de grups i els vam guanyar bé, en un molt bon partit, però ara és una altra història. Afronten el partit amb molta moral per aquesta victòria en l'últim minut contra Suïssa, quan ja estaven fora. Demà serà un partit totalment diferent".

IMG 1742

Moçambique ha derrotat (5-7) a Alemanya. FOTO: Àlex López Puig

La de dissabte ha estat la setena i penúltima jornada de l'Intercontinental Championship Senior Men dels World Roller Games d'hoquei sobre patins.

Moçambique i Suïssa no superen la promoció en el Mundial A

Com a campions de grup A i B del Mundial B, Moçambique i Suïssa han tingut l'oportunitat de colar-se en el Mundial A, però en l'eliminatòria de promoció han perdut amb Angola (6-1) i Colòmbia (6-5), aquest dimecres, 10 de juliol, a la tarda, a Vilanova i la Geltrú.