Cesc Senpau vol al seu equip jugadors locals que sentin els colors

L'entrenador continuarà dirigint un primer equip que tindrà més presència santcugatenca. El primer fitxatge és Enric Bas, que arriba procedent del QBasket Sant Cugat

El primer equip masculí de bàsquet de la Unió Esportiva Sant Cugat repetirà entrenador la pròxima temporada. Cesc Senpau, qui va agafar les regnes de l'equip a mitja temporada després que Germán Simón deixés el càrrec, seguirà un any més al capdavant del sènior.

Ha estat un any complicat per Senpau, ja que "agafar un equip a mitja temporada no és fàcil". Ha tingut dificultats amb la plantilla, perquè a principi d'any les expectatives eren molt altes entre els jugadors i això va generar frustracions i desmotivació al no veure's complides, quan l'equip va començar a allunyar-se de les posicions d'ascens. 

Senpau defineix la plantilla actual com a "terriblement irregular, capaç del millor i del pitjor." Aquesta definició explica les importants victòries aconseguides contra els primers equips de la classificació, al costat de derrotes inexplicables contra els equips de menys nivell. "Un desenllaç de mínims," segons l'opinió de l'entrenador, per un equip com el que representa el sènior de la UESC.

Planter, club i poble

Un cop aconseguida la salvació, amb la tranquil·litat que suposava la permanència, Senpau va decidir concentrar-se en planificar el rumb que havia d'agafar l'equip de cara l'any vinent. Senpau confirma mantenir un full de ruta que concorda amb les expectatives de la junta i de Ramón Cuñé, director esportiu del club, i que en aquest sentit els objectius són compartits.

"Quan ha pujat gent del filial a ajudar-nos, l'equip ha jugat millor," destaca Senpau, fent referència als debutants més joves que sovint han jugat amb el primer equip. L'entrenador puntualitza que els jugadors joves venien als partits amb una altra actitud, i això feia canviar la dinàmica de l'equip.

És per això que de cara a l'any vinent se seguiran tres eixos molt marcats per a conformar el nou equip: jugadors joves i del planter; criats a la UESC i compromesos amb el club; i santcugatencs, que sentin els colors del poble i que puguin créixer amb el projecte.

Apostar pels jugadors locals

Quan Senpau va agafar l'equip, de 10 jugadors que el conformaven, cap era nascut a Sant Cugat. Senpau critica que "no es pot tenir un club amb el potencial i les característiques de la UESC, amb 27 equips, i que del primer equip ningú sigui del poble". "Si es vol enfortir a un club amb les característiques de la UESC, que no és professional, sinó amateur, s'ha de creure amb els jugadors criats al club." 

De cara a l'any vinent farà pujar a jugadors joves, criats al club, amb ambició i compromesos amb el club. Jugadors que tinguin ganes d'aprendre i que s'impliquin amb la tasca conjunta, que entrenin a equips de base i que sentin els colors del poble. El primer fitxatge del club amb aquest perfil és Enric Bas, un aler que aquesta temporada ha jugat al QBasket Sant Cugat i que es va formar a la UESC.

En aquest sentit, Senpau afirma que "Sant Cugat està creixent molt, i té molt potencial per a fer créixer el club," que ja és una referència dins de l'entorn esportiu. "Però per això s'ha de tornar a refermar com a escola de basquetbol, i crear un bon equip d'entrenadors que creguin en el projecte. I això només s'aconseguirà si es creu en la casa i en les persones del poble".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem