Clara Fernández: la perxista que esmicola els rècords i que vol volar alt

L'atleta de Sant Cugat, de només 15 anys, ocupa la tercera posició en el rànquing mundial de la IAFF en categoria sub-18 de salt de perxa (4.01 m), en la seva primera temporada en sub-18

L'atleta local Clara Fernández ocupa la tercera posició en el rànquing mundial de la IAFF (International Association of Athletics Federations) en categoria sub-18 de salt de perxa (4.01 m), en la seva primera temporada en sub-18. Té el rècord d'Espanya de la categoria sub-16 en pista coberta (15 de desembre del 2018) i aire lliure (19 de juny del 2018). I una desena de rècords de Catalunya.

4 campionats d'Espanya en tan sols 2 anys

Amb només 15 anys i en dos anys ha guanyat 4 campionats d'Espanya en salt de perxa: sub-16 (pista coberta i a l'aire lliure, el 2018) i sub-18 (pista coberta i a l'aire lliure, el 2019). En l'estatal sub-18 a l'aire lliure, el 23 de juny, va aconseguir la seva millor marca personal a l'aire lliure, amb un salt de 3.91 m, sent rècord de Catalunya. El seu millor registre en pista coberta és 4.01 m, també rècord de Catalunya.

Aquest 2019 també ha guanyat els campionats de Catalunya de pista coberta i aire lliure, uns campionats en el que al llarg de la seva carrera esportiva ha fet set podis.

Fernández: "En el Festival Olímpic de la Joventut Europea intentaré optar a medalla"

 

Del 20 al 28 de juliol a Bakú (Azerbaidjan), l'atleta de Sant Cugat participarà, per primera vegada, en el Festival Olímpic de la Joventut Europea, i ho farà, també per primer cop, amb la selecció espanyola. "Espero fer millor marca personal i, si puc optar a medalla, millor que millor. És el campionat més important en el que hauré participat fins ara i anar-hi és un fet molt important per a mi, és una nova experiència i vull aprendre".

Fernández: "El meu repte és el que tothom somia: arribar algun dia en participar en uns Jocs Olímpics"

Fernández ho té molt clar: "L'atletisme és una forma de vida. No em plantejo la meva vida sense l'atletisme. M'ha aportat moltes coses i m'ha fet aprendre tant!". El seu repte "és el que tothom somia en arribar algun dia: participar en uns Jocs Olímpics. És al més alt on es pot arribar".

Fernández: "El Muntanyenc és una gran família, als atletes ens cuiden molt"

 

Aquest 2019 està sent la cinquena temporada de Fernández en la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, abans de fer dos anys d'atletisme a l'escola Joan Maragall, entrenada per Oswaldo Romero. Per a la perxista, el Muntanyenc "és una gran família, als atletes ens cuiden molt. El dia que hagi de marxar -ja ha tingut diferents ofertes- serà diferent, hi ha altres interessos". L'entrena el santcugatenc Alberto Ruiz, exatleta d'elit.

L'atleta rep una beca pel CAR de Sant Cugat

El pròxim curs escolar, el 2019-2020, Clara Fernández cursarà 1r de Batxillerat, però ja no ho farà al l'Institut Joaquima Pla i Farreras sinó al del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, amb una beca mixta de la Federació Catalana d'Atletisme.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem