El conjunt sénior del Gimnàstica Sant Cugat, a la màxima categoria estatal de rítmica

Les santcugatenques han acabat quartes de 50 clubs participants en el Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica

Tal com ja va fer l'any 2015, l'equip sénior de gimnàstica rítmica del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat ha aconseguit l'ascens a la Primera Divisió, la màxima categoria de la gimnàstica rítmica estatal, categoria que va perdre el 2017. Les santcugatenques han finalitzat en la quarta posició de 50 clubs participants en el Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica. "Hem tornat a fer història. Ha estat una competició molt dura, en una segona jornada espectacular on hem estat subcampiones d'Espanya", ha explicat Esther Escolar, entrenadora d'aquest conjunt.

Més info: Ascens històric del sènior del Club Gimnàstica Sant Cugat a 1a Categoria

El conjunt sénior, el millor català

El conjunt sénior santcugatenc ha estat el millor conjunt català, amb una puntuació de 35.150 punts, per darrere de l'SM Lagunak M. (38.450), Club Rítmica Alaia (37.000) i Escuela GR Zaragoza (36.200). D'altra banda, en la final sénior per aparells, el CGRE Sant Cugat ha estat sisè de vuit conjunts, amb 17.300 punts, "una puntuació molt injusta".

 

Les protagonistes

El conjunt sénior ha estat integrat per les gimnastes Paula Loscos, Daniela Garçón, Laura Aguilar, Gemma Olivier i Alicja Szczteiñska.

El júnior, 14è de 39 clubs

També cal destacar la participació del conjunt júnior, que ha estat 14è (24.533 punts) de 39 clubs, sent el segon millor club català, per darrere de l'AE Pare Manyanet, 10è amb 25.434 punts. Escolar ha assenyalat que "les nostres gimnastes han fet la millor competició de la temporada. A l'estatal han fet el que havien de fer, amb escreix. Al segon dia de competició es van situar vuitenes. Estem molt orgulloses de la seva evolució aquesta temporada".

PHOTO 2019 12 04 13 47 58

El conjunt júnior ha estat 14è de 39 clubs, sent el segon millor club català en l'estatal de gimnàstica rítmica. FOTO: CGRESC

 

Les protagonistes

Aquest equip júnior, que entrena Pilar Fernández, està format per Aina Orteu, Àgueda Surós, Andrea Morales, Laia Palomar, Sofia Blasco i Eva Baños.

El Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica s'ha celebrat a Saragossa del divendres 29 de novembre al diumenge 1 de desembre.

Falta d'instal·lacions municipals per entrenar

Esther Escolar ha explicat que el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, amb més de 300 gimnastes, "té problemes importants d'instal·lacions esportives municipals per entrenar. Vam haver de deixar d'entrenar quatre dies al CAR de Sant Cugat perquè ens van comunicar que hi havia d'entrenar la federació de bàdminton, i ho vam entendre perfectament. Estem patint molt perquè no tenim una instal·lació d'alçada per poder entrenar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem