Ascens històric del sènior del Club Gimnàstica Sant Cugat a 1a Categoria

Judit Galmes, Daniela Garçon, Claudia Cañamero, Marta Pinto i Gemma Olivier han estat terceres al Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica

L’equip sènior del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat ha aconseguit aquest dissabte, 12 de desembre, a Valladolid, la tercera posició en el Campionat d’Espanya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica i, conseqüentment, l’ascens a la 1a Categoria, la màxima categoria de la gimnàstica espanyola. Aquest és un resultat històric, ja que mai s’havia aconseguit una medalla de bronze a l’estatal ni tampoc s’havia competit a la màxima categoria espanyola, ni com a Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat ni, anteriorment, com a secció de rítmica i estètica de grup del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Entre els deu millors conjunts d’Espanya

L’ascens a la màxima categoria estatal, categoria reservada pels 10 millors equips d’Espanya, ha estat gràcies al fet de finalitzar l’estatal entre els tres primers classificats d’entre un total de 47 equips, després del Club Ritmo (Castella i Lleó) i Intara (Illes Canàries).

Les protagonistes

L’equip sènior, de primer any, entrenat per Esther Escolar, ha estat integrat per Judit Galmes, de 15 anys; Daniela Garçon, Claudia Cañamero i Marta Pinto, de 16 anys, i Gemma Olivier, de 18 anys.

Esther Escolar: “Aquest és el màxim resultat que podem aspirar”

Una emocionada Esther Escolar ha explicat, en declaracions al TOT Sant Cugat, que aquest “és el màxim resultat que podem aspirar com a club. És una medalla de bronze i un ascens històric”. Escolar ha destacat que les seves gimnastes “han respòs molt bé” i que les que surten a la pista a competir “són elles”. “Són gimnastes que fa molts anys que estan al club i les he entrenat, les conec molt bé. És un treball de temporada rere temporada”, ha assegurat. Finalment, l’entrenadora de l’equip sènior ha explicat que “ja fa anys que els hi vaig dir a aquestes gimnastes que l’objectiu era, a mitjà termini, aconseguir-ho, i ja ho hem fet. Ara el que toca és treballar molt i defensar aquesta 1a Categoria”.

Aquesta temporada 2015, l’equip sènior també ha estat subcampió de Catalunya de Conjunts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem