Cora Salas, l'atleta que tanca la seva millor temporada

La de Sant Cugat, de 22 anys, ha batut el rècord absolut de Catalunya en la prova de salt de llargada, amb un salt de 6.44 metres

L'atleta de Sant Cugat Cora Salas Planas, de 22 anys, ha tancat una temporada que qualifica d'"espectacular", superant el rècord absolut de Catalunya en la prova de salt de llargada en l'Encontre Internacional de Salts, el 10 de juliol, a Àvila (Castella i Lleó). Salas va saltar 6.44 metres, superant els 6.37 metres de Maria Vicente, i els 6.34 m, que era la seva millor marca personal. La santcugatenca ho va fer, per primera vegada, com a integrant de la selecció espanyola absoluta, en una competició en què va ser segona i en la que hi van participar atletes d'Itàlia, Portugal i Espanya.

Salas ja va superar al febrer, en el Campionat de Catalunya Absolut de Pista Coberta, el rècord català absolut, però posteriorment li va treure Mireia Vicente. Aquesta campanya també ha estat segona en el Campionat d'Espanya Absolut en Pista Coberta, a València. "Esportivament, ha estat la meva millor temporada. Cada cop estic més a prop de ser internacional absoluta amb la selecció espanyola", assegura. En el seu currículum té diferents podis en campionats de Catalunya i d'Espanya (també rècords), i amb la selecció espanyola júnior ha competit en un Campionat d'Europa i un Mundial.
 

Es va formar a la UE Rubí i al Club Muntanyenc Sant Cugat

L'atleta santcugatenca s'ha format a la UA Rubí i al Club Muntanyenc Sant Cugat. Salas va iniciar-se a l'atletisme als 7 anys, i del 2003 al 2008 va preparar-se al club de Rubí. "La culpa que faci atletisme és del meu germà Didac, que també és atleta. Ell es va apuntar a fer-ne i jo vaig seguir els seus passos". El 2008, sent cadet, va ingressar al CM Sant Cugat, on va competir en les categories cadet i juvenil, fins que sent júnior va fitxar pel FC Barcelona, on va estar 4 temporades. En les dues últimes temporades milita al CA Igualada, ja sènior. L'any 2014 va marxar als Estats Units on va competir i estudiar. El seu entrenador és Toni Corgos. "És el meu segon pare. Ha confiat amb mi com a esportista i com a entrenadora", afirma.
 

Salas: "L'atletisme m'ho dona tot"

Per a ella, l'atletisme és la seva filosofia de vida: "L'atletisme m'ho dona tot, és el meu dia a dia. Em dona estabilitat i em fa feliç", explica.

També és entrenadora en la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. És la coordinadora esportiva de les categories aleví i infantil. "M'agrada ensenyar als nens tot allò que he après", diu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem