Els atletes Jaël Bestué i Didac Salas, or i plata en l'estatal absolut a l'aire lliure

Bestué, de 17 anys, que s'ha imposat en els 200 metres, amb rècord d'Espanya Sub-20 (23.31 m), i Didac Salas tenen moltes opcions de formar part de l'equip espanyol a l'europeu absolut de Berlín

Els atletes de Sant Cugat, Jaël Bestué i Didac Salas han pujat al podi en el 98è Campionat d'Espanya Absolut a l'Aire Lliure, aquest 21 i 22 de juliol, a Getafe. Jaël Bestué (FC Barcelona), de 17 anys, ha guanyat l'estatal en la prova dels 200 metres, amb un temps de 23.31, registre que millora el seu propi rècord d'Espanya sub-20 de la distància per segona vegada en aquest campionat, ja que a semifinals ja ho va millorar amb 23.36.
 

Bestué: "Encara no em crec que hagi superat dues vegades la meva marca personal"

Jaël Bestué ha explicat que "no m'esperava guanyar, tot i que sabia que tenia possibilitats. Era una final amb molt de nivell. Encara no em crec que hagi superat dues vegades la meva marca personal". Bestué detalla que, si finalment, va a Berlín, "l'objectiu és gaudir i aprendre molt".

També cal destacar el subcampionat de Didac Salas en salt de perxa. L'atleta del FC Barcelona ha saltat 5.40 metres, per darrere d'Adrian Vallés (5.45 m) i per davant d'Igor Bychkov (5.35 m). Salas ha assenyalat que "m'esperava fer-ho millor, però el vent tampoc ha ajudat. Ha estat un campionat dur i lluitat".

Moltes opcions de ser a Berlín

Jaël Bestué i Didac Salas tenen tots els números (tenen la mínima) per formar part de la llista de convocats per participar en el Campionat d'Europa Absolut a l'Aire Lliure, que aquest dimarts, 24 de juliol, facilitarà la Federació Espanyola Atletisme. L'europeu es farà del 6 al 12 d'agost a Berlín.

També cal destacar la 5a posició en salt de longitud de la santcugatenca Cora Salas (CA Igualada), amb un salt de 6.14 m, i la 8a plaça en triple salt de Nora Taher Martínez, també de Sant Cugat, amb un salt de 12,83 metres. Zoya Naumov (AA Catalunya), de Bellaterra, i formada al Club Muntanyenc Sant Cugat, ha estat campiona dels 800 m (2.07.84).

La santcugatenca Nora Taher Martínez ha estat 8a en triple salt, amb un salt de 12,83 metres. FOTO: SPORTMEDIA (Sergio Mateo)

Més informació
 
Comentaris

Destaquem