David López i Guillem Pallarés tornen a guanyar l'estatal de seleccions autonòmiques

El seleccionador català i el jugador, que es va formar al Club Handbol Sant Cugat, se l'han adjudicat amb la selecció catalana juvenil masculina

Els santcugatencs David López Lupus i Guillem Pallarés s'han coronat, amb la selecció catalana juvenil masculina, campions d'Espanya de Seleccions Autonòmiques d'handbol, competició que s'ha jugat del 2 al 7 de gener, a Valladolid. López ho ha fet com a seleccionador català i Pallarés, com a jugador del combinat català. En la final, Catalunya ha superat a la Comunitat Valenciana, per un contundent 20 a 36, selecció amb la qual ha perdut en el primer partit de l'estatal. I en semifinals, la selecció catalana ha guanyat (21-25) Castella i Lleó.

Debut amb derrota

En la primera fase, i en el grup A, Catalunya ha començat perdent (30-32) amb la Comunitat Valenciana, però després s'ha imposat a Galícia (27-33) i Navarra (33-30). Com a segon classificat del grup A, amb els mateixos punts -4- que el primer, la Comunitat Valenciana, el combinat català ha jugat els quarts de final amb Euskadi, a qui ha derrotat per 35 gols a 29.

David López revalida l'estatal juvenil

Aquest ha significat el segon títol consecutiu de David López Lupus com a seleccionador català juvenil masculí. "Estic molt content i satisfet, més que en el primer títol. Des de fora, molta gent no apostava per nosaltres, perquè teníem jugadors de primer any i altres que debutaven en un estatal. No érem un dels candidats al títol, com sí que ho eren la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó. A mesura que s'ha anat desenvolupant el campionat hem anat creixent, amb una trajectòria ascendent".

Més info: David López no entrenarà el Club Handbol Sant Cugat la pròxima temporada

Segon estatal per a Guillem Pallarés

El santcugatenc Guillem Pallarés Maymús, que juga a l'equip juvenil del FC Barcelona, també ha aixecat el segon Campionat d'Espanya. El primer el va aconseguir el 2018, amb la selecció catalana cadet, en la seva primera participació en un estatal de seleccions autonòmiques. Pallarés s'ha mostrat "molt content, he gaudit jugant i ha estat una bona experiència". Aquest extrem dret, de 16 anys, es va formar al Club Handbol Sant Cugat, on va jugar 2 temporades en la categoria infantil, abans de fitxar pel Barça.

Guillem Pallarés estatal 2019

Guillem Pallarés, en un partit al Campionat d'Espanya Juvenil de Seleccions Autonòmiques d'handbol. FOTO: Cedida

Per a David López, Guillem Pallarés "ha tingut una actuació meritòria. Sent un jugador de primer any ens ha aportat moltes coses".

López, destituït a l'Handbol Sant Vicenç

El passat 27 de desembre, l'Handbol Sant Vicenç va cessar, per mals resultats, a David López com a entrenador del primer equip, que milita en la mateixa categoria (1a Estatal) i grup (D) que el Club Handbol Sant Cugat. L'H. Sant Vicenç és 14è i antepenúltim a la lliga amb 8 punts i un balanç de 4 victòries, 0 empats i 10 derrotes. López ha explicat que "ara per ara, si no rebo una oferta esportiva i econòmica que sigui atractiva, la meva idea és no entrenar aquesta temporada".

Xavi Vilella, quart amb la selecció juvenil femenina

Xavi Vilella, entrenador sabadellenc del primer equip masculí del Club Handbol Sant Cugat, ha finalitzat, com a seleccionador català juvenil femení, en la quarta posició del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. En el partit pel tercer i quart lloc, Catalunya ha perdut amb Astúries per 29 gols a 33.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem