Didac Salas, sempre volant cap a objectius ambiciosos

Entre els seus objectius esportius per aquesta nova temporada destaquen la classificació pel Campionat d'Europa Absolut en Pista Coberta i el Campionat del Món Absolut a l'Aire Lliure

Només 4 mesos després d'operar-se per segona vegada del pubis -la primera intervenció va ser l'octubre del 2017-, Didac Salas (FC Barcelona) va superar la seva millor marca personal a l'aire lliure, amb un salt de 5 metres i 61 centímetres, el juny del 2018, en un control de la Federació Espanyola d'Atletisme, a Saragossa. Després de superar aquesta lesió, el saltador de perxa de Sant Cugat, de 25 anys, assegura que "estic contentíssim de començar una temporada amb una forma física estupenda, amb una tècnica millor que mai i sense dolors". La seva millor marca personal en pista coberta la va fer el 2015, amb 5.60.

Vol classificar-se per l'europeu i el Campionat del Món absolut

Entre els seus objectius esportius per aquesta nova temporada destaquen la classificació pel Campionat d'Europa Absolut en Pista Coberta i el Campionat del Món Absolut a l'Aire Lliure, a Doha (Qatar). Afronta aquesta campanya "amb tot allò que he après fins ara, tant en l'àmbit esportiu com en la tècnica, i intentar fer marca personal. Tots els esportistes sempre en volem més. Ara sóc més madur". Entre els seus reptes també hi ha "trencar" el rècord d'Espanya, que ostenta Monchu Miranda, amb 5.81. "Estic enganxat a la sensació de volar, de sortir volant", assegura.

Un currículum envejable

Entre els seus èxits esportius, destaca un títol en els Jocs de la Joventut (2010); un subcampionat en els Jocs del Mediterrani en categoria sub-23 (2014); dues medalles de bronze en el Campionat d'Europa Júnior (2011) i en el Campionat Iberoamericà (agost del 2018 al Perú); una quarta plaça en el Campionat del Món Júnior, l'any 2012 a Barcelona, i una 10a posició en l'europeu absolut de pista coberta (2015). També cal destacar que entre els anys 2012 i 2018 ha participat en 4 ocasions al Campionat d'Europa Absolut. A més a més, s'ha adjudicat 3 vegades el Campionat d'Espanya Absolut en Pista Coberta i de la categoria juvenil a promesa ha guanyat tots els estatals de pista coberta i aire lliure.

En tots aquests anys, amb el risc que comporta el salt de perxa, Salas ha sofert diferents caigudes, la més aparatosa de les quals va ser el 2015 al Meeting de Marató.

Es va formar a la UA Rubí

Va començar a practicar l'atletisme a l'escola i, després, als 10 anys va ingressar a la UA Rubí, on es va formar fins a la categoria cadet. Les temporades de juvenil les va fer amb l'ISS L'Hospitalet fins que va fitxar pel FC Barcelona, club que defensa per vuitena temporada consecutiva. Entrenant amb la UA Rubí ja va entrar com a atleta becat al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, on entrena des de fa 11 campanyes. Ho fa de dilluns a dissabte. El seu entrenador és, des del 2017, Alberto Ruiz Lobito, i Salas compta també amb el suport de Miguel Ángel Poza, experxista. Salas compagina l'atletisme amb els estudis de pilot d'avió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem