El 17è Cros Ciutat de Sant Cugat, amb 4.052 escolars

El cros, una de les curses d'aquestes característiques més importants de Catalunya, ha tornat a ser un èxit participatiu i organitzatiu

Un total de 4.052 escolars (5.001 han estat els inscrits) han participat aquest diumenge, 8 de novembre, al parc de la Pollancreda, en el 17è Cros Ciutat de Sant Cugat. La cursa no ha assolit el que hagués estat el quart rècord consecutiu de participació, però el cros ha superat, per segon any consecutiu, la xifra de 4.000 atletes i ha tornat a ser un èxit participatiu i organitzatiu. Quantitativament, el Cros de Sant Cugat és una de les curses d'aquest tipus més importants de Catalunya.

L’Ajuntament de Sant Cugat, a través de l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET), és l'organitzador del Cros Ciutat de Sant Cugat, que per setè any consecutiu compta amb el patrocini de l’Hospital General de Catalunya Quirón Salud. Per a Xavier Mate, director general d'hospitals de Quirón Salud Catalunya, el cros “és un èxit brutal. Cada any va a més”.

L’organització, amb més d’un centenar de persones, ha comptat amb la col·laboració també de clubs esportius com la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Us oferim les millors fotografies del cros.

Les novetats i millores, un èxit

El cros ha tingut 67 atletes menys que al 2014. FOTO: Lali Puig

Una sessió d’entrenament prèvia a la cursa, el pagament de 3 euros en la categoria sènior i la utilització d’un xip d’un sol ús són les principals novetats d’aquesta ja dissetena edició. L'entrenament prèvia al cros, que tindrà continuïtat en les pròximes edicions, es va fer el dissabte 31 d’octubre, al parc de la Pollancreda, amb la participació de 110 atletes, de les categories prebenjamí (66), benjamí (31) i aleví (13).

Xavier Requeno, director de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), s'ha mostrat molt satisfet del resultat de les novetats i millores que enguany s'han introduït en el cros, amb un objectiu clar d'apostar per la qualitat. “Estem molt satisfets. Si volem incrementar aquest interès pel cros que tenen els santcugatencs la nostra obligació és esforçar-nos per estar a l'altura”, ha explicat Requeno.

Requeno també ha assenyalat que la xifra de més de 4.000 participants “ens espanta força i no sabem on està el límit d'aquest cros. És una festa de la ciutat, una activitat de referència i èxit. Però el nostre objectiu no és anar superant cada any el rècord de participació. Això és la conseqüència de la feina ben feta”.

Javier Jurado i Txell Jarque, campions sèniors

Javier Jurado Sencianes (Cerdanyola CH) i Txell Jarque Pujals (Absolut Sport) s'han imposat en la categoria sènior o popular. Jurado ho ha fet per quart any consecutiu i Jarque, en la seva primera participació en un cros.

El de Cerdanyola del Vallès i professor de l'escola santcugatenca El Pinar ha estat el millor dels 146 participants, amb un temps de 17 minuts i 24 segons, i ha guanyat després d'imposar-se també aquest dissabte 7 de novembre, a la nit, en la 29a edició de les 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola, de 8 quilòmetres. Jurado, de 25 anys, ha explicat que aquest cros ha estat el que hi ha hagut més nombre d'atletes de nivell".

Txell Jarque, atleta de l'Hospitalet de Llobregat de 17 anys, ha creuat la línia d'arribada amb un temps de 19 minuts i 54 segons, sent la millor de les 43 participants. Jarque ha explicat que “és la primera vegada que participo en un cros, i m'he divertit”.

SCAPS recull 650 euros

Després de col·laborar amb Càritas Sant Cugat i l’Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics Sant Cugat (ASDI), aquest 2015 la campanya solidària del cros ha anat destinada a l’associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), que ha aconseguit un total de 650, 57 euros. Com a novetat d’enguany al cros, els participants en la cursa sènior han hagut de fer un pagament simbòlic de 3 euros, els quals han anat íntegrament destinats a SCAPS, l’entitat que enguany ha escollit l’Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social. SCAPS també ha rebut aportacions voluntàries a la carpa que ha instal·lat al cros.

Neus Bosch, presidenta d'SCAPS, ha donat les gràcies a l'Ajuntament “perquè ens ha donat l'oportunitat de participar-hi i poder explicar als santcugatencs totes les activitats que fem”. Gràcies a l'aportació econòmica que ha rebut SCAPS “podrem evacuar un altre nen i portar-lo al nostre pis d'acollida, en què tenim set nens i nenes sahrauís. Dues persones també s'han interessat per ser voluntàries d'SCAPS”.

Un total de 17 curses

En la prova d'Special Cros hi han participat vint atletes. FOTO: Lali Puig

Les categories (masculí i femení) que ha establert l’organització han estat de prebenjamí (nascuts els anys 2008 i 2009) fins a sènior o popular (a partir de l’any 1996), i també la cursa Special Cros, adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual, en la que hi han participat 20 atletes.

Tots els participants han rebut, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l’any passat, ha estat una bossa. Els millors classificats d’algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, una competició encara per confirmar si s’acabarà celebrant.

El DIARI i el TOT hi col·laboren

Un any més, els mitjans de comunicació locals de Totmedia, el DIARI de Sant Cugat i el TOT Sant Cugat, col·laboren en el Cros Ciutat de Sant Cugat. Com en el 2014, el DIARI de Sant Cugat publicarà un extens reportatge fotogràfic del cros. Serà en l’edició del divendres 13 de novembre. El DIARI i el TOT també publicaran la fotografia guanyadora del quart Concurs Fotogràfic Digital que organitza el cros. Les tres millors fotografies s’enduran material esportiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem