El bike park, l'atractiu de l'exposició del 60è aniversari de la Unió Ciclista

Segons el president del club, Rafa Robledo, "el regidor Eloi Rovira, l'àrea d'esports i l'Ajuntament tenen bastant assumit que aquest és un projecte del qual Sant Cugat no pot prescindir"

La Unió Ciclista Sant Cugat ha posat en marxa aquest dilluns, 29 de gener, a la tarda, l'exposició del 60è aniversari de l'entitat. La mostra es pot visitar fins al pròxim dilluns, 5 de febrer, a la Casa de Cultura. Aquest és un dels dos actes que ha preparat el club per celebrar els seus 60 anys d'història (1957-2017).

En l'exposició hi ha una quarantena de fotografies que repassen la història de la Unió Ciclista a través de les seves diferents seccions, també amb cartells de curses fetes a Sant Cugat, ciclistes de l'entitat, bicicletes diverses, diferents maillots del club i un vídeo informatiu.

El bike park, l'estrella de la mostra

L'exposició es podrà visitar fins el dilluns 5 de febrer. FOTO: Àlex López Puig

El protagonista de l'exposició és, sense cap mena de dubte, l'avantprojecte del bike park, amb tota mena de detalls, que podria situar-se al barri de Volpelleres, entre l'Avinguda de Can Bellet i el carrer del Túnel de Can Bellet. En aquest avantprojecte, que ha elaborat la Unió Ciclista Sant Cugat a través de l'arquitecte santcugatenc Manel Romero, de la cooperativa d'arquitectes Arqbag, i que és un circuit tècnic i amb il·luminació artificial, hi ha diferents espais, com dos circuits (curt i llarg) de bicicleta de carretera i patinatge en línia; un de BTT (també adaptat al ciclocròs); un de bike trial (s'hi podrà competir); un d'entrenament de BMX, i un circuit d'educació viària. Segons el club, el cost d'aquest projecte rondaria l'1.200.000 euros.

Robledo: "És un projecte del qual Sant Cugat no pot prescindir"

En la mostra hi ha més de 40 fotografies. FOTO: Àlex López Puig

Segons Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, "el regidor Eloi Rovira, l'àrea d'esports i l'Ajuntament tenen bastant assumit que aquest és un projecte del qual Sant Cugat no pot prescindir. Al club estem molt animats. Serà una instal·lació que serà un monument a l'esport de la ciutat i tindrà molta importància dins del ciclisme i de l'esport de roda. L'obra es podria fer en dos o tres anys màxim".

L'alcaldessa inaugurarà l'exposició

La inauguració oficial es farà el divendres 2 de febrer, a la Casa de Cultura. FOTO: Àlex López Puig

La inauguració oficial de l'exposició tindrà lloc el pròxim divendres, 2 de febrer, a les 19 hores, a la Casa de Cultura, en un acte que presidiran Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat i de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat.

El segon i últim acte de celebració d'aquest 60è aniversari serà una taula rodona amb la participació de ciclistes professionals, en una data encara per definir.

Assemblea de socis

D'altra banda, aquest dissabte, 3 de febrer, a les 19 hores, la Unió Ciclista Sant Cugat celebrarà l'assemblea general ordinària de socis, a la seu social de l'entitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem