El Club Voleibol Sant Cugat debuta dijous a la 'seva' Superlliga Júnior

L'equip juvenil A femení s'enfronta, a les 12 hores, a l'Arona Stop&Shop de Tenerife, al pavelló de Valldoreix. A la tarda, a les 19.30 h, el conjunt de Rafa Ruiz jugarà el segon i últim partit d'aquesta primera fase de grup, davant l'Haro Rioja Voley

L'equip juvenil A del Club Voleibol Sant Cugat debuta aquest dijous, a les 12 hores, en la cinquena edició de la Superlliga Júnior Femenina, competició que acull el pavelló municipal de Valldoreix fins el pròxim diumenge i en la que hi participen els millors equips espanyols de la categoria juvenil. El conjunt que prepara Rafa Ruiz està enquadrat en el grup A i en aquest primer partit s'enfrontarà, a les 12 hores, a l'Arona Stop&Shop de Tenerife. Aquest mateix dijous, a les 19.30 h, l'equip local jugarà el segon i últim partit d'aquesta primera fase de grup davant l'Haro Rioja Voley. L'equip juvenil A del CV Sant Cugat, que en l'última edició va acabar quart, hi pren part per tercer any consecutiu.

La Superlliga Júnior Femenina és un campionat de caràcter anual i de primer nivell que organitza la Federació Espanyola de Voleibol i, en aquest cas, amb el suport de la Federació Catalana de Voleibol. Els dotze equips participants estan repartits en quatre grups de tres equips. En en grup B hi jugarà l'Emevé Laboratorios Núpel (Galicia), el CV Esplugues i el Gran Canaria 2014. En el C s'enfrontaran el CVB Barça, el CV San Roque (Las Palmas de Gran Canaria) i el Feel Volley Alcobendas (Madrid). Finalment, en el grup D han estat enquadrats el CV Vall d'Hebrón, el Jamper Aguere (Tenerife) i el Nuchar Eurochamp Murillo (La Rioja).

Un repte per a l'equip
Clàudia Martínez, capitana del juvenil A del CV Sant Cugat, ha assegurat al TOT Sant Cugat que “el nostre objectiu és arribar el més amunt possible, però volem anar partit a partit. La Superlliga és un repte que ens vem marcar a principi de temporada”. Martínez també ha assenyalat que “tenim moltes ganes de jugar, fer-ho davant la nostra afició i aconseguir alguna cosa important. El fet de jugar a casa ens aportarà coses positives i serà un valor afegit respecte els altres equips participants”.

A priori, els equips favorits per endur-se el títol són el Gran Canaria 2014 (campió les dues últimes edicions), el Jamper Aguere, el Feel Volley Alcobendas, l'Emevé Laboratorios Núpel i el CV Sant Cugat. El campió de la primera edició de la Superlliga Femenina Júnior va ser el CE Camp Escolar de Lleida, que enguany no hi participa.

Els equips participants no han hagut de jugar cap competició prèvia per poder-hi jugar. És un campionat per inscripció, no per classificació com passa amb el Campionat d'Espanya Juvenil de Clubs. En la Superlliga Júnior Femenina hi poden jugar jugadores de les categories cadet i juvenil, que hagin nascut entre els anys 1993 i 1997.

Fase final de la competició
Els quarts de final es jugaran divendres, a les 18.30 i 20.30 hores;
les semifinals, dissabte, a les 17.30 hores, i la final, diumenge, a les 12 hores.

El 35è Campionat d'Espanya Juvenil Femení de Clubs, que es jugarà del 2 al 6 de maig, a Sant Joan (Alacant) i la Superlliga Júnior Femenina són les dues competicions més importants, en categoria juvenil, que es disputaran aquesta temporada 2011-2012.

El CV Sant Cugat ja va organitzar al 2010 la segona fase d'aquesta Superlliga Femenina Júnior, quan aleshores el campionat se celebrava en diferents fases.

El juvenil A femení del CV Sant Cugat és líder destacat del Campionat de Catalunya de la Primera Divisió Juvenil Femenina, guanyant els 17 partits que ha disputat. El CVB Barça és segon, amb 12 punts menys que el CV Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem