El CTNSC celebra anys amb un torneig dels 70's

Els jugadors i les jugadores s'han vestit d'època i han jugat amb raquetes de tennis de fusta

El Club Tennis Natació Sant Cugat fa 50 anys, i està de celebració. Entre molts dels actes preparats per aquest any, aquest diumenge 1 de maig han organitzat un Torneig de Tennis Històric. És un campionat social on els i les participants, de totes les edats, s'han disfressat amb la roba que portaven els tennistes quan es va fundar el club, i han jugat fent servir les raquetes de fusta d'aquella època.

S'han organitzat 4 equips entre les persones inscrites, formats per 5 parelles cada equip. En total, doncs, hi ha participat 40 jugadors i jugadores, d'edats ben diverses. Cada parella ha disputat diferents partits de mitja hora, i s'han anat rotant les diferents parelles, sempre intentant, des de l'organització, fer-les competir segons el seu nivell, perquè tothom pogués jugar a gust. Cada joc comptabilitzava un punt per a l'equip. El premi s'entregarà a la festa de final de curs del club, que tindrà lloc el 9 de juliol.

Molta motivació entre les participants

També han estat premiades les persones amb la millor disfressa FOTO: Haidy Blanc

La idea d'organitzar aquest torneig per als socis va sorgir entre els membres de la junta, quan van plantejar el calendari d'esdeveniments per aquest any i, pel que sembla, els i les sòcies del club s'ho han pres amb molta il·lusió. "La gent està la mar de contenta de fer aquest campionat. Hi ha molt ambient", expressa Antoni Lloret, president del club.

Les raquetes de fusta

Les raquetes originals estaven fetes de fusta i la xarxa, d'entranya d'animal FOTO: Haidy Blanch

El punt especial del torneig ha estat, sense cap mena de dubte, l'ús de raquetes de fusta. Aquest fet ha propiciat situacions divertides, en haver-se de jugar a tennis amb un estil diferent de l'actual i al qual els i les participants els ha costat acostumar-s'hi. Les raquetes utilitzades pesen més que les actuals, i només tenen un centre de colpeig, a diferència de les raquetes actuals que en tenen més d'un, repartits pel cap de l'eina. Per aquesta raó, i pel fet que l'instrument és més pesant, el tennis que se'n deriva és més lent i precís, a diferència del tennis actual que és més ràpid i potent.

Propers esdeveniments del cinquantenari

Des del febrer que se celebren actes per commemorar l'aniversari del club, com la recreació d'un partit històric de fa 30 anys, i l'exhibició de pàdel amb el nº1 del món Fernando Belasteguín i l'extennista Alex Corretja que es va dur a terme ahir, dissabte 30 d'abril. La parella va competir contra contra Gerard Company i Eduard Bainad, números 50 i 62 del món respectivament.

Ara que bé el bon temps, cada cop es faran més actes. La setmana vinent, del dilluns 2 de maig al diumenge 8, es jugarà un torneig de pàdel oficial, de categoria de Plata, on es repartiran 1.800 euros en premis.

A part, el dissabte 7 de maig s'inaugurarà una exposició històrica a la Casa Museu Cal Gerrer, amb un sopar de gala. L'exposició, que estarà oberta fins al 22 de maig, consta de fotografies i objectes històrics del club. La Federació Espanyola de Tennis hi col·labora i ha cedit material històric relacionat amb el món del tennis.

El 14 de maig es farà l'obra de teatre El metge a garrotades, de Molière. Del 16 al 22 de maig es farà el torneig obert de pàdel a benefici d'Oncolliga. El 9 de juliol se celebrarà la festa de final de curs. I de cara a l'inici del curs vinent se celebrarà una diada popular amb entitats de cultura tradicional i popular i es presentarà el llibre del 50è aniversari.

50 anys de club

El Club Tennis Natació Sant Cugat és un club molt arrelat a la història del municipi. Es funda l'any 1966, quan entre 100 socis decideixen construir una piscina enmig del bosc, 2 pistes de tennis i la casa que encara avui continua sent la seu del club, al Camí del Crist Treballador. A partir d'aquí es va anar ampliant el club fins a arribar al club que és ara.

Tot i l'entrebanc de la crisi, Antoni Lloret afirma il·lusionat que la situació del club és la millor que podia tenir. "A les famílies, el tema lleure-esport és important però hi ha altres prioritats. I s'ha notat una mica". Tanmateix afegeix que, "afortunadament, el club està bé i seguirà bé."

Més informació
 
Comentaris

Destaquem