El Futbol Sala Sant Cugat, un club històric de Catalunya

Amb l'arribada l'any 2011 de l'actual president Jordi Palau, el club va fer un salt quantitatiu i qualitatiu en els equips de base, fins a arribar als 200 conjunts i 230 jugadors i jugadores

El Futbol Sala Sant Cugat (1978-2018) va néixer l’any 1978 amb el nom de Sporting Sant Cugat, club que pocs anys després es va fusionar amb l’Hamburg per convertir-se en el FS Sant Cugat. El club vermell-i-negre va ser dels primers a inscriure’s a la Federació Catalana de Futbol (ara Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol). També va ser membre de l’assemblea de la Federació Espanyola de Futbol i va ser un dels clubs fundadors de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat.

Mira les millors imatges dels 40 anys d'història del Futbol Sala Sant Cugat.

L’Sporting, el primer nom

El primer equip de l’Sporting Sant Cugat va inaugurar el Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, l’any 1978. El conjunt santcugatenc estava integrat per Carlos Munuera, Jose Luís Galvany, Margalef, Lluís Sitges, Siscu Vilà, Ton Tortosa, Josep Maria Zapater, Josep Girbau, Amadeu Girbau i Lluís Sánchez. El delegat era Josep Martínez.

Quatre presidents

En 40 anys d’història, el FS Sant Cugat ha tingut quatre presidents: Siscu Vilà, Ramon Clapera, Josep Maria Zapater i Jordi Palau. A banda dels presidents i de les seves juntes directives, el FS Sant Cugat ha comptat amb diferents figures que han marcat el desenllaç de la història de l’entitat, com Edu Méndez, Juan López i Simón Franch.

A la Divisió de Plata

En la dècada dels anys 90, el FS Sant Cugat va arribar a jugar unes temporades a la llavors anomenada Divisió de Plata, la segona màxima categoria del futbol sala espanyol.

Jordi Palau, clau

Amb l’arribada l’any 2011 de Jordi Palau, l’actual president del FS Sant Cugat, el club va fer un salt quantitatiu i qualitatiu en els equips de base, fins a arribar als 20 conjunts (més un equip de veterans) i 230 jugadors i jugadores que té en l’actualitat i que es formen al pavelló de la ZEM La Guinardera.

En els últims anys, el FS Sant Cugat està organitzant el Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat. El 2011, el FS Sant Cugat va fer possible que a Sant Cugat es jugués un partit internacional entre les seleccions absolutes de Catalunya i Guatemala.

A les amèriques

Els últims anys, entrenadors del club han marxat als Estats Units per formar nous tècnics i impartir clínics de futbol sala a diferents clubs.

Palau: “Som un club molt viu”

Jordi Palau ha assegurat que “som un club molt viu, amb molt bona salut esportiva, i socialment som un club reconegut. En l’àmbit esportiu, si no tenim la majoria dels equips de la base a la màxima categoria, els tenim a la segona. I el primer equip, consolidat a la 3a Nacional”. Palau assenyala que “som un club molt respectat i socialment estem creixent a Sant Cugat. Estem fent bé la feina i ho fem amb gent de la casa”.

Quaranta anys

El passat 16 de juny, el FS Sant Cugat va organitzar una jornada festiva que va acabar amb un sopar per celebrar el 40è aniversari. El club treballa per organitzar una exposició retrospectiva, que es faria coincidint amb la presentació dels equips de la temporada 2018-2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem