El juvenil A del Club Voleibol Sant Cugat, subcampió de la Superlliga Júnior Femenina

Les santcugatenques han perdut la final amb el CVB Barça, que ha guanyat per primera vegada aquesta competició

L'equip juvenil A del DSV Club Voleibol Sant Cugat és el nou subcampió de la Superlliga Júnior Femenina, que del 15 al 18 de febrer s'ha jugat entre el pavelló de Valldoreix i el Pavelló 3 de Sant Cugat. En la final, les santcugatenques han perdut amb el CVB Barça, per 3 sets a 1 (20-25, 16-25, 25-13 i 20-25) aquest diumenge, 18 de febrer, al migdia, a Valldoreix, davant unes 400 persones. En el partit pel tercer i quart lloc, el CV Zalaeta ha guanyat (1-3) a l'RGC Covadonga. Aina Berbel, del DSV CV Sant Cugat, ha estat designada MVP de la competició.

El CVB Barça ha aconseguit la seva primera Superlliga Júnior, i com a campió d'aquesta competició ha aconseguit el bitllet per participar en el pròxim Campionat d'Espanya de Clubs. Abans, però, CVB Barça i DSV CV Sant Cugat lluitaran per endur-se el Campionat de Catalunya. De moment, el conjunt santcugatenc lidera la segona fase de la Primera Divisió de la Lliga Catalana de voleibol, per davant del CVB Barça, que és el segon classificat. Fa unes setmanes, el DSV CV Sant Cugat va guanyar (3-0) al CVB Barça a la lliga.

Passerine: "Hem estat lluny del nostre joc habitual"

El juvenil A del DSV CV Sant Cugat, subcampió de la Superlliga Júnior Femenina 2018. FOTO: Àlex López Puig

Després del partit, l'entrenador del juvenil A del DSV CV Sant Cugat, Leo Passerine, ha explicat que "no hem jugat gens bé, no ens ha sortit quasi res del que esperàvem i del que les jugadores són capaces de jugar. Hem estat lluny del nostre joc habitual".

Per la seva banda, el tècnic del CVB Barça, Jordi Català, ha destacat que "hem anat creixent en tota la competició, superant diferents adversitats. Estem molt contents".

La final ha comptat amb la presència de Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol i vicepresidenta de la Federació Espanyola de Voleibol; Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat; Albert Salarich, president de l'associació Sant Cugat Creix, i Núria Terribas, presidenta del Club Voleibol Sant Cugat.

Zamora: "Dels 8 equips catalans, 6 han acabat entre els 8 primers"

Aina Berbel, MVP de la Superlliga Júnior Femenina 2018. FOTO: Àlex López Puig

Maribel Zamora ha destacat que "dels 16 equips catalans participants en aquesta Superlliga, 8 catalans eren catalans, i 6 han acabat entre els 8 primers llocs. És un resultat molt satisfactori". Pel que fa a la final, Zamora ha vist "un CVB Barça molt estable i un CV Sant Cugat que potser li ha passat factura la semifinal amb Covadonga, que va ser tremendament dura, i no li ha deixat desplegar el seu millor joc".

El camí cap a la final

CVB Barça, DSV CV Sant Cugat i CV Zalaeta, al podi de la Superlliga Júnior Femenina 2018. FOTO: Àlex López Puig

En les semifinals, que es van jugar dissabte, les santcugatenques van derrotar (3-2) a l'RGC Covadonga (Astúries), amb parcials de 25-19, 24-26, 25-23, 12-25 i 17-15 en el tie-break, mentre que el CVB Barça va superar (3-1) el CV Zalaeta, per 25-18, 25-18, 20-25 i 25-18.

Abans de jugar les semifinals, les santcugatenques van derrotar en els quarts de final el CV Premià de Dalt (3-0), mentre que amb anterioritat van ser campiones del grup A, guanyant al Pérez Aparicio Haris de Tenerife (3-0), al CV Esplugues (3-0) i al CV Zalaeta de A Coruña (3-1). El CVB Barça, per la seva part, va superar en els quarts de final el CV Vall d'Hebrón (3-1) i abans va ser campió del grup B, derrotant el VP Madrid (3-1), el CV Premià de Dalt (3-2) i el Motorsan Guadalajara (3-0).

El juvenil A del DSV CV Sant Cugat

L'equip juvenil A del DSV CV Sant Cugat està format per les següents jugadores: Aina Berbel, Berta Palau, Claudia Rouco, Sofia Lozano, Maria Señé, Magalí Montoro, Maria Aguilera, Marta Moure, Natalia Matamoros, Andrea Bové, Paula Yeves, Maria Barrios, Carla Alomar, Cris Roda i Núria León. L'equip tècnic està format per Leo Passerine (primer entrenador), Luciano Martín (segon entrenador) i Joshua Pérez (estadística).

Classificació final

La classificació final dels 16 equips que han participat en aquesta Superlliga Júnior Femenina 2018 és la següent: CVB Barça; DSV CV Sant Cugat; CV Zalaeta (A Coruña); RGC Covadonga (Astúries); IBSA CV COO 7 Las Palmas; Premià de Dalt Presoleras; CV Vall d'Hebron; CV Sant Just; Pérez Aparicio Haris (Tenerife); VP Madrid; CV Mataró; Uva Sanjo (Valladolid); CV Esplugues; Motorsan Guadalajara; Sayre Restaurante El Chuletón (Las Palmas) i CV Vilassar.

El juvenil A del DSV CV Sant Cugat ja va guanyar la Superlliga Júnior Femenina l'any 2012), mentre que en el 2016 en va ser subcampió. El 2013 va ser tercer.

Ciutat Europea de l'Esport 2018

El DSV Club Voleibol Sant Cugat organitza la Superlliga Júnior Femenina en un any, el 2018, en el que el DSV CV Sant Cugat celebrarà el seu 30è aniversari i on Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem