El Ple aposta per un conveni per facilitar la tasca als clubs esportius

S'ha aprovat una moció institucional de suport a la gestió de les entitats esportives locals per tal de rebre l'assessorament gratuït que ofereix la UFEC

El Ple s'ha de compromès a signar un conveni amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), o amb altres entitats i empreses del sector, per tal d'obtenir assessorament gratuït en diferents camps i facilitar així la tasca que desenvolupen. La moció va ser una iniciativa del PP, que durant el ple ha agraït el suport de tots els grups municipals. 

En ser una moció institucional, compta amb el suport de tots els partits polítics, pel que ha quedat aprovada al ple municipal d'aquest, 23 de maig. El Ple donarà compte d'aquesta moció a la Coordinadora d’Entitats Esportives, a Sant Cugat Creix i al Consell Municipal d’Esports.

Utilitzar un servei que ja ofereix la UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha posat en marxa una Oficina d'Atenció als Clubs amb l'objectiu d'oferir assessorament a clubs i entitats esportives en àmbits com el fiscal, el laboral, el jurídic i la comptabilitat. També ofereixen assessorament a l'hora de tramitar subvencions, gestionar la comunicació i la premsa, en la protecció de dades, imatge corporativa, formació i servei lingüístic. Per tant, la moció només fa referència a la voluntat d'aprofitar aquesta oportunitat que ofereix la UFEC, de la qual se'n beneficiarien enormement la xarxa de clubs i entitats esportives de la nostra ciutat.

Actualment, el desenvolupament de l'activitat d'entitats i clubs està sotmesa a un important nombre de lleis, normatives i reglamentacions laborals, fiscals i de comptabilitat, sobretot en el camp de la transparència administrativa, que en compliquen la gestió econòmica i organitzativa. Aquestes són diverses de les raons per les quals l'Ajuntament de Sant Cugat sempre ha treballat per a potenciar i facilitar la tasca esportiva, i, conscient del potencial de la ciutat, manté una línia de suport econòmic a través de subvencions als diferents clubs i entitats de la ciutat.

Els esports com a “principals actius” del teixit social

La moció fa èmfasi en la tasca educativa de l'esport FOTO: Arxiu

Álvaro Benejam, secretari general del Partit Popular de Sant Cugat i regidor de l'Ajuntament, ha presentat la moció començant per l'esment a la gran importància que té la xarxa de clubs i entitats esportives dins del poble. Segons el text, els clubs i les entitats esportives "són els màxims responsables de la promoció i la gestió de l'esport a Sant Cugat i actuen com a importants agents de cohesió social, en una ciutat que, a causa de la gran afluència de nous residents, encara avui compta amb poca tradició i arrelament idiosincràtic entre la ciutadani"a. En aquest sentit, Benejam considera que l'esport és un dels “principals actius” del teixit social santcugatenc, fent èmfasi en la tasca de formació i iniciació d'esportistes que realitzen els clubs, en la transmissió de valors i en l'educació a través de l'esport.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem