Es crearà un pla municipal per garantir els drets del col·lectiu LGTBI+

La façana del consistori lluirà la bandera de l'arc de Sant Martí el 17 de maig i el 28 de juny

El Ple municipal ha refermat el seu compromís amb el col·lectiu LGTBI+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals) amb l'aprovació aquest dilluns 23 de maig d'una moció per a la creació d'un pla municipal que englobi el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets del col·lectiu LGTBI+. La proposta, presentada pels grups municipals d'ERC-MES, ICV-EUiA, CUP-PC, C's i PSC, ha estat aprovada amb esmenes de CDC i amb vots a favor també de CDC i PP.

El compromís consisteix, en primer lloc, a què la Diputació de Barcelona realitzi una diagnosi sobre la realitat de les persones LGTBI+ a Sant Cugat. Després es definiran, de manera participativa, les accions necessàries que caldrà portar a terme en els diferents àmbits tant interns com externs. En funció de les línies marcades per la diagnosi, s'elaborarà aquest pla municipal, abans de finalitzar l'any 2018. 

Finalment s'establiran les dates del 17 de maig –Dia Mundial contra l'homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia– i el 28 de juny –Dia Mundial de l'Orgull de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals– com a dies de commemoració i celebració del col·lectiu LGTBI+, penjant la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana del consistori i amb la realització de diferents activitats.

En defensa de la diversitat

Segons Èric Gómez, regidor d'ERC-MES, "aquesta és una moció en defensa de la diversitat i dels drets de tothom. Creiem que cal anar més enllà, hem de garantir la plena normalització acabant amb l'heteronormativitat, que genera diferents nivells de discriminació". 

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha parlat d'una "moció reivindicativa d'una societat lliure de clixés i etiquetes". També ha dit que "la ciutat ha d'estar al servei de la ciutadania i, per tant, amb la diversitat de persones que hi ha al municipi". 

Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC, ha assenyalat que és una moció necessària: "Volem que els infants, joves i adults no se sentin sols mai més". Múnia Fernández Jordán (C's) ha afegit que en un ple es pot fer més que manifestacions i paraules: "Podem fer un pla, perquè quan hi ha un pla les coses acostumen a sortir". Finalment Pere Soler (PSC) ha assenyalat que el "sembla raonable fer un pas endavant més en aquest Ple municipal per a arribar a la plena igualtat".

Benejam torna la bandera de l'arc de Sant Martí a les JERC

Tots els acords de la moció s'han aprovat per unanimitat excepte el quart que fa referència al compromís de l'Ajuntament de desplegar i fer complir la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Sant Cugat. En aquest el PP s'hi ha oposat perquè, ha dit Álvaro Benejam, "estem en contra de com s'ha de desplegar aquesta Llei".

Benejam també ha dit que el seu partit, el PP, "no discrimina ningú". I en aquest sentit ha exigit també que "no es descrimini a una persona per pensar diferent", en clara referència a la bandera de Sant Martí que les JERC van penjar al pal de la seu del PP. De fet, Álvaro Benejam ha tornat públicament la bandera als representamts del partit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem