El primer torneig internacional del Futbol Sala Sant Cugat ja és un referent

Hi han participat 42 equips, 500 jugadors, 17 clubs (11 catalans, 2 espanyols i 4 estrangers) i les seleccions catalanes benjamí, aleví i infantil

L'AE Les Corts-UBAE, en les categories juvenil i infantil; el Club Natació Sabadell, en cadet; el CFS Manent Santa Coloma, en aleví, i el Catgas FS Santa Coloma, en benjamí, han estat els campions de la primera edició del Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat de futbol sala. Aquesta competició l'ha organitzat, amb molt d'èxit, el Futbol Sala Sant Cugat del dimarts 27 al dijous 29 de desembre a quatre instal·lacions esportives municipals. Han estat als pavellons 2 i 3 de la ZEM Rambla del Celler i als pavellons municipals de Valldoreix i la Floresta. El torneig l'han xiulat àrbitres de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol.

42 equips i 17 clubs

Aquest torneig internacional ha comptat amb la participació d'un total de 42 equips, amb 17 clubs (11 catalans, 2 espanyols i 4 estrangers). També hi han pres part les seleccions catalanes benjamí, aleví i infantil. Uns 500 jugadors ho han fet en 5 categories: benjamí (8 equips), aleví (8), infantil (10), cadet (8) i juvenil (8).

4 clubs estrangers i 2 espanyols

4 han estat els clubs estrangers que han participat en aquest torneig internacional formatiu. Són el Futsal Without Borders de Califòrnia (Estats Units), l'Oxford City Lions (Anglaterra), i el París Acasa Futsal i el Montpellier MF, de França. De l'Estat espanyol hi han pres part el Rivas Futsal (Madrid), i el València FS.

11 clubs catalans

En la final benjamí, el FS Catgas Santa Coloma s'ha imposat a l'Academy Fernandao, a la tanda de penals. FOTO Artur Ribera

Els 11 clubs de Catalunya presents en aquest Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat han estat el Catgas FS Santa Coloma, l'AE Les Corts-UBAE, l'Escola de Futbol Sala Jordi Torras, l'Academy Fernandao, el Club Natació Sabadell, el Cerdanyola del Vallès FC, el Sant Cugat Esport FC, el CFS Manent Santa Coloma, el CFS Eixample, el Club Sala 5 Martorell i el FS Sant Cugat.

Jordi Palau: "La realitat ha superat les expectatives"

Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat, ha assenyalat al TOT Sant Cugat que "la realitat ha superat les expectatives. Després del Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal, que vam organitzar el 2015, pensàvem que estàvem capacitats per organitzar aquest torneig internacional, i així ho hem demostrat. Estem molt contents". Palau ha ressaltat que "les sensacions i el que ens ha transmès la gent és que tot ha funcionat molt bé, que estan molt contents i que volen repetir. Durant el torneig hem rebut trucades de clubs que l'any vinent volen venir a jugar". Palau té clar que aquest torneig es vol convertir "en un torneig de futbol sala de referència a Catalunya".

Col·laboració amb l'ONG ESI

Durant el torneig, tothom que ho ha volgut ha col·laborat amb l'ONG Esport Solidari Internacional (ESI) aportant material esportiu que el Futbol Sala Sant Cugat ha lliurat a ESI en el seu primer any de col·laboració.

Un munt de personalitats

En l'acte de cloenda del torneig, amb centenars de persones al Pavelló 3, hi han participat moltes personalitats: Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la ciutat de l'Ajuntament de Sant Cugat; Mayte Pérez, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Sant Cugat; José Miguel Calle, director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol; Josep Maldonado, president i fundador de l'ONG Esport Solidari Internacional (ESI); Josep Maria Zapater, expresident del Futbol Sala Sant Cugat; Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport FC, i Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat. En aquest acte s'ha projectat un vídeo amb les millors imatges del torneig.

Continuïtat del torneig Eric Abidal

Aquest campionat ha estat la continuïtat del Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal, que es va jugar el 5 i 6 de desembre del 2015 a la ZEM Rambla del Celler i que van organitzar el FS Sant Cugat i la Fundació Eric Abidal. Després de l'èxit d'aquesta competició, el club vermell-i-negre va apostar per organitzar aquest torneig internacional, que tindrà continuïtat en els pròxims anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem