El Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal de futbol sala, un èxit

Centenars de persones han omplert els tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler

La primera edició del Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal de futbol sala ha estat un èxit organitzatiu i participatiu. Aquest ha estat el primer torneig de nivell que ha organitzat el Futbol Sala Sant Cugat i, d'aquesta manera, com a club, ha fet un salt qualitatiu important. Tot i el pont, centenars de persones han omplert les grades dels tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler.

Jordi Palau: “Hem superat les expectatives”

Representants de Mi Compañero de Viaje van lliurar un xec de 5.000 euros a la Fundació Eric Abidal. FOTO: À. L. P.

Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat, ha assegurat, en declaracions al TOT Sant Cugat, que “hem superat les expectatives. Ha estat el nostre primer torneig i hi hem destinat tots els nostres esforços perquè volíem fer-ho bé, perquè el FS Sant Cugat si fa alguna cosa, ho vol fer bé. La gent del club ha treballat intensament perquè tot sortís bé, i el resultat ha estat molt bo”.

El torneig de caràcter solidari, que s'ha jugat aquest cap de setmana del 5 i 6 de desembre l'ha organitzat la Fundació Eric Abidal, amb la col·laboració de l'empresa Ricoh, amb seu a Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat (responsable de la direcció esportiva del campionat) i l'Ajuntament de Sant Cugat.

16 clubs i 35 equips participants

L'Oxford Lion de la Gran Bretanya s'ha endut el Trofeu Joc Net. FOTO: À. L. P.

Hi han participat un total de 16 clubs i 35 equips (400 jugadors), en les categories benjamí, aleví, infantil i cadet. Els tres primers classificats en la categoria benjamí han estat el Sant Cugat Esport FC, el Junior FC i el CFS Esparreguera. En aleví han estat el Sant Cugat Esport FC, el CFU Mira-sol Baco i l'Oxford Lion. En infantil, el Catgas Santa Coloma, el CFS Esparreguera i el CD Rivas Futsal de Madrid. I en cadet, el FS Eixample, l'AE Les Corts i l'AE Sant Andreu. A més, l'Oxford Lion ha estat distingit amb el Trofeu Joc Net, que ha lliurat Cristina Sampietro, representant de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol.

Els clubs catalans que hi han participat han estat: Catgas Santa Coloma, CFS Esparreguera, EFS Jordi Torras, FS Ripollet, AE Les Corts, FS Eixample i AE Sant Andreu. També hi han participat l'Oxford Lion de la Gran Bretanya i el CD Rivas Futsal de Madrid.

Suport total de tots els clubs de futbol i futbol sala de Sant Cugat

El públic ha omplert les grades en els dos dies del torneig. FOTO: À. L. P.

Els clubs de futbol i futbol sala de Sant Cugat han volgut col·laborar en aquesta iniciativa del FS Sant Cugat. Així, a banda del Futbol Sala Sant Cugat, hi han participat el Sant Cugat Esport FC, la PB Sant Cugat-EF Hristo Stòitxkov, el Junior FC, el CFU Mira-sol Baco i l'Olimpyc Floresta Futbol Sala.

L'acte de lliurement de premis, que s'ha fet diumenge a la tarda al Pavelló 3, ha estat presidit per Eric Abidal, president de la Fundació Eric Abidal; Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Jaume Gotanegra, director d'Estratègia i Responsabilitat Social Corporativa de Ricoh; Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat. En l'acte també hi ha estat present Carlos Rodrigo, cap de Pediatria de maternoinfantil de l'hospital Vall d'Hebron.

Rovira: “A Sant Cugat mancava un torneig de referència de futbol sala”

Eloi Rovira, en declaracions al TOT Sant Cugat, ha assenyalat que aquest torneig “ha estat un èxit organitzatiu i participatiu. Ha estat el primer torneig important que ha organitzat el FS Sant Cugat, amb una organització fantàstica. A Sant Cugat mancava un torneig de referència de futbol sala, i ja el tenim. El FS Sant Cugat és un club que està creixent i cada vegada fa més coses a Sant Cugat”.

L'acte ha finalitzat amb un sorteig de regals. Durant els dos dies del torneig, el públic ha fet donatius de 3 euros per entrar en un sorteig de regals.

La continuïtat del torneig no està assegurada

Ni la Fundació Eric Abidal, ni el FS Sant Cugat ni l'Ajuntament de Sant Cugat tenen clar ara mateix si hi haurà una segona edició d'aquest torneig solidari, tot i que les tres parts han deixat obertes les portes a donar-li continuïtat.

La Fundació Eric Abidal es va crear el 2013 i el Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal de futbol sala ha estat el primer acte oficial que organitza la fundació. En els parlaments, Eric Abidal ha explicat que “amb els diners que recaptem del torneig ajudarem a nens i nenes que pateixen càncer”.

Mi Compañero de Viaje lliura un xec de 5.000 euros a la Fundació Eric Abidal

Durant el lliurement de trofeus als tres primers classificats i medalles (la resta de conjunts), l'entitat Mi Compañero de Viaje ha lliurat a la Fundació Eric Abidal un xec de 5.000 euros. Mi Compañero de Viaje, que col·labora amb la Fundació Eric Abidal, està integrat per tres noies joves que han patit el càncer i que ajuden, amb diferents iniciatives, a tota aquella gent que el pateix. Aquests 5.000 euros els han aconseguit gràcies a la venda de polseres solidàries.

Solidaritat

Aquest torneig ha estat una iniciativa que va néixer amb l'objectiu de recaptar diners per la lluita contra el càncer infantil i juvenil, i ha estat la primera activitat oficial de la Fundació Eric Abidal des de la seva creació. Les temporades 2010-2011 i 2011-2012, l'exjugador de futbol del FC Barcelona, Eric Abidal, va patir un càncer de fetge, avui, sortosament, ja superat.

La primera beca

La Fundació Eric Abidal i l'empresa Ricoh, que tenen un acord de col·laboració, van presentar en la presentació oficial del torneig la primera beca de la fundació destinada al trasplantament hepàtic al servei maternoinfantil de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Concretament, la fundació de l’exfutbolista del FC Barcelona recaptarà diners per finançar la beca durant tot el 2016 d’un metge de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron per avançar en l’estudi i la investigació del trasplantament de fetge infantil.

Els números d'Eric Abidal al Barça

L'exfutbolista francès té 36 anys i viu a Sant Just Desvern. Eric Abidal, que es va retirar el desembre del 2014, va jugar 6 temporades al primer equip de futbol del FC Barcelona. Va marxar el juny del 2013. El dorsal número 22 del Barça va guanyar 4 lligues, 2 Champions, 2 Mundials de Clubs, 2 Supercopes d'Europa, i 3 Copes del Rei.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem