El rei diu que els Jocs de Barcelona "van demostrar el que fem quan treballem junts"

Ho ha dit en l'acte del 30è aniversari del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona'92

El rei Felip VI ha assegurat que "els Jocs de Barcelona'92 van posar en relleu davant el món i davant nosaltres mateixos el que som capaços de fer i els grans èxits que podem aconseguir quan treballem conjuntament en una mateixa direcció, quan sumem l'esforç de tots" i també ha destacat "la meva convicció que tots junts continuarem la nostra trajectòria impulsant, millorant i augmentant el progrés que hem sabut aconseguir durant dècades d'esforç solidari".

Ho ha fet al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya a Sant Cugat, que ha commemorat aquest dimarts, 25 de juliol, els seus 30 anys d'història, que celebra aquest 2017. Aquest acte també s'emmarca dins de les celebracions del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92, el centre esportiu vol destacar que el naixement del CAR està vinculat a la designació de Barcelona com a seu olímpica i paralímpica. Aquest dimarts, 25 de juliol, farà 25 anys que van començar els Jocs Olímpics de Barcelona.

Puigdemont: "Catalunya sempre ha apostat respecte, el diàleg i el pacte"

Algunes de les moltes autoritats a l'acte. FOTO: Artur Ribera

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat que els Jocs Olímpics de Barcelona'92 "van aconseguir una societat més justa, formada i lliure a través de l'esport. I no van decebre perquè la societat s'hi va bolcar com mai. Van ser els Jocs de tots i per a tots, un reflex exacte de la forma de ser i actuar de Catalunya i de la seva gent, acollidora, emprenedora i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme i els principis que el fomenten, el respecte, el diàleg i el pacte. Puigdemont també ha explicat que el "somni" de les olimpíades va ser possible perquè "la societat catalana es va bolcar com mai amb més de 60.000 voluntaris" i va existir "un elevat compromís i lleialtat per part de totes les administracions implicades".

En l'acte també hi han assistit moltes personalitats com Gerard Figueras, secretari general de l'Esport; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol; Thomas Bach, president de Comitè Olímpic Internacional (CIO), i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat. A l'acte també hi han assistit esportistes, entrenadors i personalitats que han estat vinculats al CAR al llarg d'aquests 30 anys d'història.

En aquests 30 anys, els esportistes del CAR han aconseguit 46 medalles olímpiques i paralímpiques (10 d'elles a Rio 2016). Pel centre han passat més de 25.000 esportistes.

Durant l'acte, un assistent ha desplegat una estelada i un cartell amb la frase Volem votar.

Un home ha desplegat una estelada i un cartell de Volem votar. FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem