La CUP i ERC s'oposen a la visita del rei Felip VI

El monarca ha visitat el CAR de Sant Cugat aquest dimarts, 25 de juliol, amb motiu del 30è aniversari del centre

La CUP i ERC s'han mostrat en contra de la visita del rei Felip VI, aquest dimarts 25 de juliol, amb motiu de la celebració del 30è aniversari del centre esportiu santcugatenc

En un comunicat signat per ERC-MES i les JERC, la portaveu al ple dels republicans, Mireia Ingla, ha detallat que no han assistit a l'acte perquè "lamentem que Felip VI s'hagi auto-convidat, ja que això impedeix que com a republicans hi puguem assistir malgrat voler manifestar el nostre suport a la celebració dels 30 anys del CAR". Ingla ha afegit que "també aprofitem per recordar a la vicepresidenta (Soraya Sáenz de Santamaría) que més que venir a celebracions el que el cal és que solucioni l'infrafinançament que arrossega el CAR des del 2011 per part del Consejo Superior de Deportes".

De fet ERC-MES va presentar una moció al juny del 2016 per declarar persona non grata Felip VI. La moció també senyalava la poca neutralitat del monarca davant del procés polític que està vivint Catalunya.

Membres de les JERC Sant Cugat a la porta del CAR FOTO: Twitter ERC
 

Per la seva banda, la CUP, que tampoc ha assistit a l'acte del CAR, ha enviat un comunicat signat juntament amb Arran i Hora Bruixa, en què han manifestat que "A Sant Cugat, ni rei, ni por!". Per això mateix, els tres signants han rebutjat la presència del Monarca a la ciutat. "Creiem que la monarquia és una institució anacrònica, masclista i patriarcal, és contrària als interessos de les classes populars i a la lluita del nostre poble en la construcció de la nova República catalana que part del nostre país vol fer realitat", apunten en el comunicat. 

En aquest, la CUP també ha recordat l'Operació Garzón, en què els santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué van ser empreseonats i torturats. 

Imatge cedida per la CUP 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem