El torneig Futures de tennis de Valldoreix passa a repartir 15.000 dòlars en premis

La Federació Internacional de Tennis (ITF) ha incrementat els premis d'aquest tipus de torneigs de 10.000 a 15.000 dòlars

L'onzena edició del torneig de tennis Futures BTT Tennis Academy Trofeu Internacional Vila de Valldoreix repartirà un total de 15.000 dòlars en premis en metàl·lic (en les 10 edicions anteriors ha estat de 10.000 dòlars). Aquesta és la principal novetat de l'edició d'enguany, després que la Federació Internacional de Tennis (ITF) hagi incrementat els premis d'aquest tipus de torneigs de 10.000 a 15.000 dòlars. La competició, que compta amb el suport de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i la Federació Catalana de Tennis, es jugarà en les 16 pistes de terra batuda del Club Esportiu Valldoreix, del 6 al 14 de maig.

El pas al tennis professional

Es tracta d'una competició que té com a objectiu que els joves talents del tennis mundial puguin fer el pas, a través d'aquests torneigs, al tennis professional, i que dona punts al rànquing ATP. Hi participaran tennistes de diferents països sud-americans, com Argentina i Brasil, i europeus, com Itàlia, Suïssa, Àustria i Espanya. En el quadre final hi serà el santcugatenc Juan Lizariturry, jugador de la BTT Tennis Academy. Qui també el jugarà és l'actual campió d'aquest torneig, Albert Alcaraz, 8è cap de sèrie. El cap de sèrie número 1 és Jordi Samper-Montana, que és 216è en el rànquing de l'ATP.

La final, el diumenge 14 de maig, a les 10.30 hores

En individuals, la fase prèvia, amb un quadre de 64 jugadors (8 es classifiquen per la fase final) de 19 nacionalitats, començarà el pròxim dissabte, 6 de maig, per acabar el dilluns 8 de maig. En la fase prèvia hi ha Jordi Samper, 216è al rànquing ATP. La fase final, ja amb un quadre de 32 tennistes, s'iniciarà el mateix dilluns 8 de maig i acabarà el diumenge 14 de maig, amb la final a les 10.30 hores. Les semifinals es jugaran el dissabte 13 de maig, a les 11 hores. Els wirld card que ha donat l'organització per a la fase final són a l'australià Harrisson Lombe; Dani Querol, de la BTT Tennis Academy; Javier Apellaniz i Javier Barranco.

La final de dobles, el divendres 12 de maig

Quant al quadre de dobles, en el que competiran 16 parelles, amb 3 wirld card, la final es jugarà el divendres 12 de maig, a les 14 hores. El jutge-àrbitre del torneig serà Andreu Peidró.

Aquest torneig Futures de tennis s'ha presentat aquest dimarts, 2 de maig, a la Sala de Plens de l'Entitat Municipal (EMD) de Valldoreix, en un acte que ha estat presidit per Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix; Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix; Albert Riba, director del torneig, i Roger Badia, gerent de Barcelona Total Tennis (BTT).

Aquest és el quart acte del programa d'activitats del 50è aniversari del Club Esportiu Valldoreix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem