Torna el Futures de tennis del Club Esportiu Valldoreix

En la seva ja desena edició, el Futures BTT Tennis Academy – Trofeu Internacional Vila de Valldoreix de tennis es jugarà del 7 al 15 de maig, amb 10.000 dòlars en premis en metàl·lic

Per desè any consecutiu, el Club Esportiu Valldoreix organitzarà, del 7 al 15 de maig, el Futures BTT Tennis Academy – Trofeu Internacional Vila de Valldoreix de tennis, en les seves 16 pistes de terra batuda. Es tracta d'un campionat que es juga en categoria masculina, que dóna punts pel rànquing ATP, i que reparteix 10.000 dòlars en premis en metàl·lic. El torneig forma part del calendari de tornejos Futures de la Federació Internacional de Tennis (ITF).

En aquests moments, el perfil de jugadors que prenen part en els Futures són o bé jugadors molt joves que volen començar a foguejar-se o jugadors experimentats.

La competició

En la fase prèvia, de 64 jugadors, els 8 millors passaran al quadre final de la competició, en la que ja hi haurà 18 tennistes, més 4 wild-card i 2 special exempt, en un total de 32 jugadors. El tennista santcugatenc Juan Lizariturry podria jugar la prèvia. La final d'individuals se celebrarà el diumenge 15 de maig, al matí, en una hora encara per definir.

Ara per ara, en el quadre final hi ha representants de 9 països. Són França, Eslovàquia, Brasil, Lituània, Bèlgica, Marroc, Venezuela, Alemanya i Espanya. Amb tot, encara hi ha més tennistes estrangers en la fase prèvia.

També hi haurà competició de dobles, que començarà el dilluns 9 de maig i que finalitzarà el divendres 13 de maig, en una hora encara per concretar. Hi prendran part 16 parelles. El jutge-àrbitre del campionat serà Eduard Peidró.

Pradell: "No hi ha molts clubs catalans que organitzin Futures"

La presentació oficial del 10è Futures BTT Tennis Academy – Trofeu Internacional Vila de Valldoreix de tennis s'ha fet aquest dimarts, 3 de maig, a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix, i ha comptat amb la presència de Josep Puig, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix; Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix, i Albert Riba, director del torneig.

Joan Carles Pradell ha assenyalat la importància d'haver arribat en aquesta ja desena edició. "Aquest és un fet que s'ha d'explicar perquè en l'actualitat no hi ha molts clubs catalans que organitzin Futures". Josep Puig ha dit que aquest torneig "situa Valldoreix no tan sols en el mapa català sinó també en el món".

Tommy Paul, llavors número 608 del rànquing ATP, va ser el guanyador de l'última edició d'aquest Futures. El nord-americà va superar en la final a l'alacantí Albert Alcaraz, número 537 de rànquing, en tres sets, 2-6, 6-4 i 6-4.

En la competició de dobles, Oriol Roca i Gerard Granollers, caps de sèrie número 1, van superar en la final la parella formada per Sergio Martos i Pol Toledo (2), per 7-5 i 6-2.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem