El triplet històric del Club Voleibol Sant Cugat, la notícia esportiva del 2012

L'equip juvenil A femení d'aquesta entitat ha estat campió de Catalunya i d'Espanya de Clubs i també de la Superlliga Júnior. Les de Rafa Ruiz han guanyat tots els partits d'aquesta campanya i tan sols han cedit un set en contra

L'equip juvenil A femení del Club Voleibol Sant Cugat ha segellat una temporada 2011-2012 extraordinària. Ha estat campió de Catalunya i d'Espanya de Clubs i també de la Superlliga Júnior, que es va jugar a Valldoreix. Les de Rafa Ruiz han guanyat tots els partits d'aquesta campanya i tan sols han cedit un set en contra. A més, jugadores d'aquest equip juvenil han reforçat el sènior B femení, que ha aconseguit també un ascens històric a la Primera Nacional, també amb Rafa Ruiz a la banqueta.

Sis ascensos de categoria
Fins a sis equips destacats de Sant Cugat han aconseguit l'ascens de categoria. Per primera vegada, els equips masculins del Club de Rugby Sant Cugat i el Patí Hoquei Club Sant Cugat han ascendit a la divisió de plata dels seus respectius esports, a la Divisió d'Honor B i a la Primera Divisió. També cal destacar que l'equip masculí d'hoquei sobre herba del Junior FC ha tornat a la Divisió d'Honor A, la màxima categoria estatal. També han pujat el primer equip de la secció de tennis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat, a Primera Nacional; el Club Handbol Sant Cugat, a Lliga Catalana, i el Sant Cugat Esport Futbol Club, a Primera Catalana.

Malauradament, també han perdut la categoria el Patí Hoquei Club Sant Cugat femení (ha baixat a Nacional Catalana); el Junior FC de futbol (a Segona Catalana), i la UE Sant Cugat de bàsquet femení (a Segona Catalana).

Júlia Menéndez penja l'estic
Al maig, la santcugatenca Júlia Menéndez, de 26 anys, va anunciar la seva retirada explicant que “estic saturada mentalment i físicament i necessito descansar. Ara podré dedicar més temps a la meva parella i a la família”. Primer va fer públic que deixava la selecció espanyola, on ha estat 115 vegades internacional, i després que ja no jugaria més al primer equip femení del Junior FC, el club de la seva vida. Ha estat capitana de la selecció espanyola i del Junior FC.

Ha jugat, entre altres competicions, uns Jocs Olímpics (Espanya va ser setena), quatre europeus (en tots van ser quartes), un mundial (quartes) i un mundial d’hoquei sala (segones).

Inaugurada, per fi, la gespa de la pista d'atletisme
El Club de Rugby Sant Cugat va inaugurar a finals d'agost el nou camp de gespa artificial de la ZEM La Guinardera, que l'Ajuntament ha construït a l'interior de la pista d'atletisme amb un cost de 425.402,71 euros. Amb aquest nou camp, la ZEM La Guinardera disposa de dos camps de gespa artificial i una pista d'atletisme. En l'actualitat, Sant Cugat compta amb cinc camps municipals de futbol amb gespa artificial.

Tercera medalla olímpica per a Abdel Ait
L'atleta santcugatenc d'orígen marroquí, Abdel Ait Khamouch, es va penjar al setembre la medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Londres, en la prova de la marató (42,195 quilòmetres). Ho va fer en la categoria T46 (per a atletes discapacitats físics amb afectació d'alguna extremitat o falta d'ella), amb un temps de 2 hores, 31 minuts i 4 segons. Abdel Ait, de 25 anys, ja es va penjar dues medalles en els Jocs Paralímpics de Sydney 2008: una de plata en els 1.500 metres i una de bronze en els 800 metres. Al de març, a la Marató de Barcelona, Abdel Ait va superar en 1 minut i 21 segons la millor marca registrada en un marató en la categoria T46. L'atleta va fer un temps de 2 hores, 25 minuts i 43 segons.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem