Equip Sant Cugat escalfa motors abans d'iniciar la Panda Raid

L'equip de pilots de Sant Cugat mostra els dos Seat amb els quals recorrerà l'aventura pel desert marroquí just abans de posar rumb a Motril, punt de sortida de l'11a edició de la Panda Raid

L'expedició santcugatenca que participarà a la Panda Raid, sota el nom d'Equip Sant Cugat, mostra els dos cotxes amb els quals recorrerà el Marroc pel desert, just el dia abans d'iniciar l'aventura. En aquesta prova esportiva, els veterans pilots Ubald De Azpiazu i Joan Molinera junt amb els seus respectius copilots, Anna Nadal i Toni Castillo, realitzaran un total de 7 etapes diferents, recorrent uns 1.300 quilòmetres del país africà.

La Panda Raid és un ral·li pel desert que enguany celebra l'11a edició. En ella, els participants només poden fer la carrera amb un Seat Panda o un Seat Marbella. Amb això, un total de 375 vehicles són els inscrits en aquesta travessia pel Marroc. L'equip santcugatenc, per això, participarà en la categoria de 2 rodes motrius en la 3a participació de Ubald De Azpiazu i la 2a de Joan Molinera.

El més important del Panda Raid no és el temps ni la velocitat, és travessar la línia de meta. El Panda Raid s'allunya dels mecanismes de la tecnologia durant la competició, i la brúixola, el roadbook que proporciona l'organització i la intuïció dels equips són les úniques eines que tindran els pilots. La classificació del Panda Raid es basa en un sistema de puntuació que té en compte la navegació -cal complir amb tots els controls de pas- i la velocitat mitjana en alguns sectors de l'etapa.

"Estem molt il·lusionats de participar com un equip aquest any. Tot i l'experiència de les darreres edicions, per a mi no deixa de ser una aventura i, tot i que el més important és anar a gaudir, intentarem ser competitius", senyala Ubald De Azpiazu, pilot que enguany participarà en la seva 3a edició i que en la darrera va finalitzar en la 3a posició de la categoria de 2 rodes motrius.


Carrera solidària


D'altra banda, com en les darreres edicions, la cursa té un matís solidari. Enguany, el projecte escollit ha estat el foment de l'apicultura i el manteniment de la biodiversitat en el bosc de Mesguina. Amb tot, una part del recapte de les inscripcions anirà destinat aquest fi solidari. A més, la Fundació GoodPlanet, que realitza accions com compensació de les emissions de carboni, estimarà una emissió conjunta en tunelades mètriques de CO₂, i l'equip de l'organització invertirà els diners equivalents a aquestes emissions per a comprometre's amb el medi natural i social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem