Josep Díaz i Inna Lebedieva s'adjudiquen la tercera Milla Solidària de Valldoreix

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix ha recollit 67 joguines per a la campanya Cap Nen Sense Joguina, que organitza la cadena SER Catalunya

Josep Díaz Carretero, de Sant Cugat, i Inna Lebedieva, de Sant Celoni, han estat els campions absoluts de la tercera edició de la Milla Solidària de Valldoreix, aquest diumenge, 20 de gener, al matí.

Josep Díaz ha guanyat la Milla Open -1.609 metres- amb un temps de 4 minuts i 59 segons, per davant de Marc Priego (5.13) i Pablo Tarditti (5.15). El santcugatenc, que el 2018 ha estat el millor atleta local de la 9a Sant Silvestre de Sant Cugat; campió de la Mitja Marató de Sant Cugat (en la prova d'un terç), la Cursa DiR Sant Cugat Mossos d'Esquadra (en la prova de 5 quilòmetres) i les Milles de Valldoreix, i segon en el Cros Ciutat de Sant Cugat (en la prova sénior). L'atleta independent, de 27 anys, ha lamentat que la pluja "hagi fet que moltes famílies no hagin vingut a córrer. Ha estat una llàstima".

Milla solidària valldoreix esport cursa sant cugat14

Josep Díaz ha guanyat la Milla Open -1.609 metres- amb un temps de 4 minuts i 59 segons. FOTO: Paula Galván

Inna Lebedieva, dues vegades campiona d'Ucraïna absoluta en la prova dels 2.000 metres obstacles, s'ha imposat en la categoria femenina de la Milla Open, amb un registre de 6 minuts i 3 segons, per davant de Sara Redondo (6.47) i Gabriela Lasalle (7.01). Lebedieva, del CA Granollers, ja va guanyar la primera edició de la Milla Solidària de Valldoreix, i també s'ha imposat en tres edicions de les 5 Milles Femenines de Valldoreix (ara 5 Milles de Valldoreix) i la Cursa DiR Sant Cugat Mossos d'Esquadra. L'atleta de 37 anys ha assegurat que "m'agrada venir a córrer a Valldoreix, pel seu ambient, m'ho passo molt bé".

Milla solidària valldoreix esport cursa sant cugat16

Inna Lebedieva s'ha imposat en la categoria femenina de la Milla Open, amb un registre de 6 minuts i 3 segons. FOTO: Paula Galván

150 participants

La pluja ha fet que dels 300 inscrits hagin vingut a córrer uns 150 atletes, entre les quals cal destacar les vocals de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, Elena Degollada i Neus José.

La principal novetat d'enguany ha estat el canvi de data d'aquesta cursa que, fins ara, es convocava al desembre. El motiu, les moltes activitats que s'organitzen en l'època de Nadal. La Milla Solidària ha deixat de celebrar-se al desembre per fer-ho, ara, al gener. En les dues primeres edicions s'havia fet el 18 de desembre (2016) i 23 de desembre (2017).

Una altra novetat respecte a l'última edició és el punt de sortida i arribada d'aquesta cursa solidària i popular. Si fins ara la sortida i arribada s'havia ubicat al davant de l'entrada de l'institut Arnau Cadell de Valldoreix, avui -per diumenge- ha estat al davant d'una de les portes que dona accés a la pista poliesportiva del centre educatiu, tot i que el circuit no ha canviat.

L'organització ha anat a càrrec de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i la direcció tècnica de la cursa, de l'empresa de Sant Cugat RunMagazine. L'institut Arnau Cadell, la seva AMPA i el Valldoreix Futbol Club hi han col·laborat.

Bernat Gisbert: "La pluja i el fred ha fet que molta gent no vingués"

Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'EMD de Valldoreix, n'ha fet un balanç "positiu, malgrat que ens ha agafat en un dia complicat, amb pluja i fred, i hi ha molta gent que no ha vingut. Però no hem desistit i l'hem fet, i la gent que l'ha fet se l'ha vist molt contenta i involucrada, en un ambient lúdic i festiu que demostra que la gent està contenta i té ganes de fer-la".

De la milla (1.609 metres) als 5 quilòmetres?

Si en la pròxima edició Gisbert continua sent vocal d'Esports de l'EMD -hi ha eleccions municipals-, la Milla Open podria convertir-se en una distància de 5 quilòmetres. "Potser allargarem la distància, i d'una milla (1.609 metres) passarem a córrer uns 5 quilòmetres. L'objectiu és fer alguna cosa més que involucri a més gent", ha concretat.

67 joguines per a la campanya solidària Cap Nen Sense Joguina

Un any més, la cursa ha col·laborat amb la campanya Cap Nen Sense Joguina, que organitza la cadena SER Catalunya i que el 2020 celebrarà la seva ja 53a edició. Els atletes que han pres part en la 3a Milla Solidària de Valldoreix han pogut col·laborar en aquesta iniciativa, ja de cara a l'edició del 2020 (durant tot el 2019 l'emissora recull joguines), portant joguines noves i sense embolicar, amb un total de 67.

3 categories

L'organització ha dissenyat 3 categories. La Milla Open -l'única categoria de pagament-, amb una distància de 1.609 metres i reservada pels corredors i corredores nascuts a partir del 2006. La categoria Milla Inclusiva, per a persones amb discapacitat física i/o psíquica, ha tingut un traçat de 1.609 metres. I, finalment, s'han corregut les curses infantils, adreçades a nens i nenes de 0 a 12 anys. En les categories prebenjamí, pares i nens 1 (de 0 a 1 any) i pares i nens 2 (d'1 a 3 anys) els joves han recorregut 400 metres, mentre que les categories benjamí i aleví, 400 metres.

La Milla Inclusiva i les curses infantils, sense valor competitiu

Tots els participants de la Milla Inclusiva i les curses infantils, en les que s'han publicat les classificacions tot i que l'organització no hi dona un valor competitiu i no hi ha hagut podis, han rebut una medalla commemorativa. Tots els participants de la Milla Solidària de Valldoreix s'han endut un diploma commemoratiu.

L'organització també ha ofert activitats per a les famílies, com tallers de pinta cares, jocs electrònics, xocolatada, servei de guarderia, xocolatada i guarda-roba.

Les 5 Milles de Valldoreix, el 16 o 23 de març

L'EMD de Valldoreix organitzarà el 16 o 23 de març d'una nova edició de les 5 Milles de Valldoreix, que continuaran sent mixtes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem