Junior FC, medallista masculí i femení a l'estatal d'hoquei

Els equips infantil femení i infantil masculí del Junior FC obtenen el bronze al Campionat d'Espanya d'Hoquei Sala

Tant l'equip infantil femení com el masculí del Junior FC han guanyat el bronze al campionat estatal d'hoquei sala disputat aquesta setmana passada, del 5 al 8 de maig, al complex residencial Marina d'Or, entre les ciutats castellonines de Benicàssim i Oropesa del Mar. Actualment, el Junior FC és l'únic equip de la competició en tenir dos podis.

Ambdós equips han tingut un paper molt destacat en la competició, enfrontant-se a rivals de primera línia. En categoria femenina, l'or se l'ha endut l'Atlètic Terrassa HC, i la plata la UD Taburiente. En categoria masculina ho han fet el FC Barcelona i el Club Egara. I és que el Junior FC és des de fa temps un dels primers equips a escala espanyola en aquest esport.

El campionat femení

Les jugadores del Junior FC anaven com a possibles candidates al títol, en ser les campiones de l'estatal de l'any passat. Van tancar la primera ronda com a primeres classificades del grup A, empatades a punts amb l'Egara, després de guanyar 4 partits i perdre'n 1.


Tot i així, van perdre la semifinal contra les canàries de la UD Taburiente, després d'empatar a 1 i perdre als shoot outs, que són una tanda final posterior a la pròrroga on s'enfronten, en tres rondes diferents per a cada equip, una jugadora i la portera en un 1 vs. 1. La tercera posició la van obtenir després d'empatar (0-0) contra el Club Egara de Terrassa, i decidir-se també el desenllaç del partit als shoot outs.

L'equip infantil femení el formen Maria Alemany, Ainhoa Ballesteros, Sofia Corominas, Carla Costello, Blanca Dardell, Maria Duran, Alexandra Esteva, Alexandra Fontanals, Natalia Garcia, Gina Martí, Jana Martínez i Blanca Órsola. El seu entrenador és el Cesc Mata, l'entrenador en funcions durant el campionat fou Pau Abad, i els delegats de l'equip són l'Albert Martí i l'Iñaki Órsola.

El campionat masculí

L'equip masculí no ho tenia tan clar. Havien quedat 4ts al Campionat de Catalunya, i van haver de disputar la fase de sector, que es va jugar a Múrcia, per tal de poder accedir a l'estatal. A part, van començar perdent el primer partit de la fase de grups contra l'Egara per 4 a 8.

Tot i així, l'equip va encarar la resta de la competició amb ganes, i va acabar segon del seu grup, tres punts per sota de l'Egara. "Han competit súper bé. Han fet una evolució brutal," comenta Oriol Salvador, entrenador de l'equip. La semifinal la van perdre contra el FC Barcelona per un ajustat 6 a 5, i la tercera posició la van obtenir després de guanyar a l'equip biscaí RC Jolaseta per un còmode 1 a 4. Salvador considera el resultat final de la competició "un èxit brutal". "Per ser tan petits, han demostrat una gran capacitat de mantenir el cap fred, en haver-se d'enfrontar als millors equips de la competició," afegeix, recordant que l'Egara va quedar segon i el Barça va guanyar el campionat.

L'equip infantil masculí està format per Marc Abad, Oriol Bozal, Àlex Calvet, Pablo Crespo, Pablo Espino, Jordi Gifra, Pau Gifra, Arnau Marzábal, Juan Pich-Aguilera, Pol Ribó, Diego Serra i Antón Serrahima. L'equip l'entrena Oriol Salvador i el delegat és l'Antonio Bozal.

Cap dels dos equips ha tingut el seu entrenador

Tant Oriol Salvador com Cesc Mata no varen poder assistir al Campionat d'Espanya d'Infantil. Ambdós entrenadors són a la vegada jugadors del primer equip d'hoquei del Junior FC, i aquest mateix cap de setmana jugaven els play-offs de Divisió d'Honor, la màxima categoria estatal. Es queixen de la mala gestió de la Federació Espanyola d'Hoquei, que va proposar un calendari on dues de les competicions més importants se superposaven. "Hi ha molts entrenadors a la mateixa situació que nosaltres," comenta, dolgut, Oriol Salvador, que no va poder assistir al campionat més important del seu equip, i es va haver d'acontentar, com Mata, a seguir la competició per streaming.

La figura d'entrenador en funcions va recaure, en el cas del masculí, en Antonio Bozal, delegat de l'equip, i, en el cas del femení, en Pau Abad, director de l'escola d'hoquei sala.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem