L'equip de govern estudia si es farà o no el nou pavelló de la ZEM La Guinardera

Aquesta nova informació es contradiu amb unes declaracions de Mercè Conesa, del 28 de febrer, en què deia que la instal·lació seria una realitat abans del fi de la seva legislatura

Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha deixat entreveure a la darrera sessió del Consell Sectorial d'Esports d'aquest dimarts al vespre, que el projecte de construir un nou pavelló a la Zona Esportiva Municipal de la Guinardera encara està molt verd. Malgrat que l'alcaldessa, Mercè Conesa, havia avançat que aquesta instal·lació seria un realitat al 2015 gràcies a una inversió de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament s'estaria plantejant ara si no és millor invertir en l'arrenjament d'instal·lacions ja existents: “la qüestió de pavelló sí o pavelló no l'estem debatint internament l'equip de govern. Alguns regidors són partidaris del pavelló i altres prefereixen invertir en arrenjaments”, ha explicat Tizón. El regidor d'Esports també ha afegit que “s'està treballant preveient que no es faci el pavelló”.

Els representants de les taules de participació del Consell Sectorial d'Esports, en aquest sentit, han explicat quina és la postura que tenen sobre el tema. Miquel Ranera, president del Junior FC, ha plantejat la possibilitat de “tenir més pistes en comptes de fer un gran pavelló que guanyi premis d'arquitectura” i ha afegit que “no hi ha prou pressupost per invertir en el manteniment de totes les instal·lacions”.

Jordi Forcano, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, ha apuntat que “les escoles tenen instal·lacions infrautilitzades. Potser es poden millorar instal·lacions d'escoles i així en surti guanyant tothom”. Tizón no ha descartat la possibilitat però ha reconegut que és complicat negociar amb les escoles i que s'haurien de fer convenis molt acurats en cas que es treballés en aquest sentit. La majoria de les entitats esportives estan d'acord, segons les conclusions que s'extreuen de les sessions de treball de les taules, en incrementar l'ús d'equipaments escolars abans de construir nous equipaments.

Pressupost i altres temes
A la sessió també s'ha aprovat el pressupost 2012, que s'eleva a 2.060.871,96 euros, una xifra que s'incrementa respecte del 2011 en gran part degut a la inversió realitzada per la instal·lació de la gespa a la pista d'atletisme i el leasing de les gespes de les ZEM Jaume Tubau i Mira-sol.

L'equip d'esports i els representats de les taules de treball han fet les seves aportacions sobre els temes treballats a les taules. Han sortit qüestions com la col·laboració entre entitats, l'ús i gestió de les instal·lacions actuals així com la possibilitat de gestionar patrocinis per part de l'Ajuntament. En aquest últim punt Xavier Tizón ha recordat que no els és gens fàcil aconseguir-ne: “per molt que tinguem el nom de l'Ajuntament, trobar-ne és molt difícil”.

D'altra banda els clubs coincideixen en què Sant Cugat ha de seguir sent una ciutat poliesportiva que aposta prioritàriament per l'esport de base, però no s'han d'oblidar els primers equips, sobretot en termes econòmics. “Si tenim equips sèniors competitius farà que els millors no marxin fora”, ha comentat Maurici Benito, representant de la taula d'economia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem