La cursa contra el càncer 'Metres de Vida' espera acollir uns 500 participants

La presentació de l'esdeveniment, la organització del qual compta amb entitats com l'Institut Oncològic Vall d'Hebrón, l'AECC, l'associació Gimbernat Solidària i l'empresa Teampartners, serà el 2 de juny

La cursa solidària contra el cáncer 'Metres de Vida' ja és una realitat. El pròxim 2 de juny, l'esdeveniment esportiu organitzat per TeamPartners i que compta amb la col·laboració de diferents entitats, a més de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, omplirà els carrers de Sant Cugat de corredors que contribuiran a la lluita contra el càncer.

Així s'ha transmès aquest dimarts 2 de maig, en la presentació de la fita esportiva i solidària, duta a terme just un mes abans en l'Escola Universitària Gimbernat, al polígon de Can Sant Joan de Sant Cugat del Vallès. Es tractarà, segons ha explicat Ester Alos, representant de l'AECC a Sant Cugat, d'una "cursa alegre i familiar. Esperem que la societat vingui i s'arreli a la ciutat".

L'esdeveniment consistirà en tres modalitats que tindran la sortida i l'arribada al Casal de Mira-Sol: una per a corredors experimentats, de 10 kms de durada, una de 5 kms per a corredors més novells i una modalitat infantil d'un km d'extensió. Sigui quina sigui la modalitat, tal i com ha assegurat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, els santcugatencs i santcugatenques "no tenim excusa per fer metres de vida", i ha cridat a la participació dient que "anem-hi, si més no, i participem de les activitats" que envolten la cursa.

I és que no es tracta només de contribuïr a la investigació. El Dr. Josep Tabernero, director de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebrón, ha assegurat que "fer una cursa solidària com aquesta té dos vessants molt importants: primer, conèixer la malaltia i donar beneficis per la investigació, i després donar a conèixer com d'important és fer esport". De fet, el doctor Tabernero ha indicat que fins i tot "les persones que ja han patit un càncer i fan esport ténen menys possibilitats de tornar-lo a patir".

Les inscripcions valdran 15 euros i inclouran una bossa pel corredor/a, una botifarrada, una beguda, un servei de guarderia i un concert pels assistents

De totes les entitats, tanmateix, la que hi té un paper més destacat és l'empresa Teampartners, ja que és l'organitzadora de la cursa. El seu gerent, Xavier Requeno, ha destacat que "hem intentat que la cursa sigui el més transversal possible", ja que "seria fantàstic apropar-nos a les 500 persones", xifres que, positivament, preveuen des de l'empresa.

De fet, la cursa, segons ha declarat Requeno, "surt d'una idea de l'AECC Sant Cugat" que, tanmateix, va tenir una forta acceptació a Teampartners: "en el moment en que això es proposa i es planteja a les persones de Teampartners, em sento orgullós de la seva implicació". I és que, tot i organitzar la cursa, el 100% dels beneficis de la cursa aniran a parar a la Associació Espanyola Contra el Càncer.

A l'acte també han assistit la representant de desenvolupament territorial de l'AECC, Yolanda de Urcola, i Enric Sirvent, representant de l'associació Gimbernat Solidària, que també col·labora amb l'esdeveniment. Finalment, la cara més mediàtica l'ha aportat el corredor olímpic Reyes Estévez, que ha expressat que "sempre és bonic i important poder contribuïr i participar en una cursa tan bonica i solidària com aquesta".

Per a més informació podeu consultar la pàgina de la cursa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem