Martín de la Puente guanya el 18è Campionat de Catalunya de Tennis en Cadira de Rodes

El campionat català s'ha jugat al Club Tennis Natació Sant Cugat, de l'1 al 4 de novembre

El gallec Martín de la Puente, cap de sèrie número 1 del torneig, s'ha adjudicat, al Club Tennis Natació Sant Cugat, el 18è Campionat de Catalunya de Tennis en Cadira de Rodes, aquest diumenge, 4 de novembre, al matí. En la final, de la Puente ha superat (6-0 i 6-1) al català Quico Tur. En les semifinals, Martín de la Puente i Quico Tur s'han desfet d'Álvaro Illobre i Juan José Rodríguez, respectivament.

De la Puente es prepara al CAR

Martin de la Puente Riobó, de 19 anys, viu al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat des de fa un any i mig, però ell és de Vigo (Galícia). El gallec, que ha revalidat el títol, ha assenyalat al TOT Sant Cugat que "ha estat una setmana perfecte, amb una organització impecable, el club perfecte i pistes increïbles".

De la Puente ha explicat que vol "jugar grands slams i arribar a ser el número 1 del món, però se que estar difícil. Vull col·locar-me entre els 8 millors del món i, tal com estem treballant, ens hi estem apropant a poc a poc. Guanyar una medalla d'or en uns Jocs Paralímpics seria el meu somni més gran".

El tenista de Vigo va guanyar un diploma als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro fent dobles amb Dani Caverzaschi; ha estat 3 vegades campió del Món Júnior; va ser número 1 del rànquing mundial júnior dos anys seguits, i ha estat 3 vegades campió d'Espanya absolut. Ara és el número 1 d'Espanya i 12è del món.

Quico Tur torna després de la lesió

Quico Tur (Fundació Jesús Serra) ha jugat el seu primer torneig després d'estar molts mesos inactiu. El novembre del 2017 es va lesionar al cossis i el març del 2018 el van operar. Després de les 3 primeres setmanes d'entrenament ha participat en aquest campionat.

El de Sant Andreu de Palomar té 41 anys i un currículum envejable. Ha participat en 4 Jocs Paralímpics, ha conquerit 5 Campionats d'Espanya, més de 5 Campionats de Catalunya i 3 campionats internacionals. El seu objectiu és "intentar arribar als meus 5ns Jocs Paralímpics".

PHOTO 2018 11 04 11 20 40

Quico Tur, en una acció de la final del Campionat de Catalunya de Tenis en Cadira de Rodes, al Club Tennis Natació Sant Cugat. FOTO: Pep Sesat

Toni Lloret: "El Campionat de Catalunya ha estat una gran experiència per a tots"

En els parlaments, Toni Lloret, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, ha afirmat que amb aquest Campionat de Catalunya "hem descobert que hi ha una altra modalitat del tenis que permet que qualsevol persona pugui jugar a l'esport que tant ens agrada. Ha estat una gran experiència per a tots".

El campionat català, que ha comptat amb el patrocini principal d'in-best-ers, ha repartit 3.000 euros en premis i s'ha jugat de l'1 al 4 de novembre.

La final ha comptat amb la presència d'Albert Mendoza, representant del Consell Català de l'Esport i del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; Dani Laga, coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona; Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis; Javier Soler, director esportiu de la Federació Espanyola de Tennis; Toni Lloret, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, i Manu Navas, director del torneig.

El Club Tennis Natació Sant Cugat ha organitzat el 18è Campionat de Catalunya de Tennis en Cadira de Rodes, coincidint amb el 14è Open ITF ACV Ciutat de Sant Cugat de tenis femení, que l'entitat ha organitzat del dissabte 29 d'octubre al diumenge 4 de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem