Medici: "L'escola de tenis del CTN Sant Cugat és una de les 5 millors de Catalunya"

A l'escola de tenis, amb 338 jugadors i jugadores d'entre 4 i 18 anys, hi ha l'escola d'iniciació, de competició i de competició base

Mariano Medici, de 46 anys, que viu a Sol i Aire, va entrar a treballar al Club Tennis Natació Sant Cugat el 2004 com a director de l'escola de competició, i des del 2006 és el director tècnic esportiu de l'escola de tenis. L'escola es va posar en marxa el 12 de setembre.

Ara comença una nova temporada esportiva. Quins objectius es fixa?
En l'escola base seguir tenint les pistes plenes de jugadors i jugadores, que ens dona molta alegria, i que aprenguin a jugar a tenis. Qualsevol nen o nena que vulgui aprendre a jugar a tennis, al CTN Sant Cugat hi té un lloc. En l'escola de competició, en la que només s'hi entrenen socis, seguir mantenint el nivell que hem tingut en els últims anys pel que fa a equips -de benjamí a júnior- i mantenir la categoria d'Or en la que hi som des de fa set o vuit anys. A títol individual, potenciar els nois i les noies perquè segueixin en l'elit del tenis català. A l'escola de tenis hi ha més noies que nois.

Quins són els objectius individuals que es planteja?
Fran Gal i Laia Giralt, per exemple, que va fer semifinals del Campionat de Catalunya Sub-15 Femení la temporada passada, començaran a jugar torneigs per l'Estat espanyol i Europa.

I per equips?
Seguir mantenint tots els equips del club a la màxima categoria del tenis català, la categoria d'Or (hi ha 4 categories). I, a més d'aconseguir mantenir cada temporada totes les categories, ho fem amb jugadors del club. La majoria dels clubs que estan a Or tenen jugadors fitxats, que només van a jugar els partits del Campionat de Catalunya i d'Espanya per Equips, i que habitualment s'entrenen en acadèmies d'alta competició. Nosaltres només juguem amb gent del club. La temporada passada, l'equip aleví masculí va perdre en semifinals amb el RCT Barcelona-1899, que després va ser el campió de Catalunya i d'Espanya. Vam perdre en l'últim partit, en el punt de dobles i en el tie-break. Vam estar a punt de guanyar-los. Aquest mes d'agost l'equip aleví masculí ha anat a jugar el Campionat d'Espanya i va caure eliminat en els vuitens de final. Ha estat una experiència inoblidable per a ells. Els últims set o vuit anys hem anat a jugar el Campionat d'Espanya en categoria aleví masculí.

I com es pot resoldre aquesta situació de fitxatges?
Crec que és important que des de les federacions catalana i espanyola de tenis potenciïn més l'escola dels clubs, intentant buscar alguna manera en què els clubs juguin els campionats importants amb els seus propis jugadors perquè, al final, els planters dels clubs és el que li donarà el futur al tenis català i espanyol. Clubs com el nostre, que haguéssim pogut ser campions de Catalunya aleví si el RCT Barcelona-1899 no hagués tingut jugadors fitxats, es mereixen alegries com aquesta.

Quin és el perfil del jugador o jugadora de l'escola de tenis del club?
Són jugadors tècnics, que destaquen. És un club que prioritza molt la competició per equips i hi ha molt companyonia. En el que avui dia incidim més en els nostres jugadors és en l'aspecte físic i psicològic. Si aconseguim millorar aquestes facetes, encara tindrem resultats millors.

Quina posició ocuparia l'escola de tenis del CTN Sant Cugat en un rànquing de clubs?
Creiem que estem entre els 5 millors clubs de Catalunya perquè la millor manera de mesurar una escola de tenis són els seus equips. I a Catalunya només hi ha 5 clubs que tenen tots els seus equips a la categoria d'Or. I no és gens fàcil.

En què creu que el CTN Sant Cugat es diferencia de la resta d'escoles de tenis de Catalunya?
En què tenim una plantilla de 15 entrenadors joves i amb molta il·lusió, tots titulats. És una plantilla compacta. Tenim un mètode de treball que fa temps que l'apliquem i que ens funciona molt bé. Cada any intentem perfeccionar-lo i veure en què podem millorar. La meva mà dreta és Jimmy Knuckey, que dirigeix l'escola de competició. El conec des de fa vint anys. A banda de ser un molt bon professional, tenim una confiança absoluta, que és fonamental. L'escola d'adults, que també és responsabilitat meva, la dirigeix Rafa Guzmán, que és un entrenador veterà de tota la vida del club. Cada any l'omplim.

En individuals, quins han estat els èxits esportius més importants del club?
La temporada passada, Fran Gal va ser campió de Catalunya Sub-15 i Carlota Verdú, campiona de Catalunya de dobles infantil femení, i fa dues temporades Max Solano va ser campió de Catalunya Sub-11. En els últims deu anys hem tingut 3 campions de Catalunya. El club no n'havia tingut mai cap. Carlos González-Tarrío també va ser campió de Catalunya en la categoria infantil masculí, el 2008.

Molta feina...
Vull destacar que tota l'evolució que ha tingut l'escola del club en els últims 15 anys, haver ascendit tots els equips a la categoria d'Or i tenir campions de Catalunya, ha estat gràcies al suport que hem tingut de les juntes directives per voler tenir una escola de competició amb un ràtio baix de jugadors per pista, i fitxar entrenadors professionals. Ha estat la clau de l'èxit, de l'escola que tenim avui dia. Esperem que en el futur es mantingui.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem