Miguel Àngel Mateos s'enfronta contra 25 adversaris alhora

Ha estat durant el Torneig de Partides Simultànies organitzat pel Club d'Escacs Sant Cugat

El Club d'Escacs Sant Cugat ha ofert aquest matí, 3 de juliol, un Torneig de Partides Simultànies d'Escacs. Aquest tipus de torneig consisteix en un jugador professional que disputa un seguit de partides simultàniament contra qualsevol que s'hi assegui al davant. Aquest ha estat el cas de Miguel Àngel Mateos, jugador del primer equip del Club d'Escacs Sant Cugat, a 1a divisió catalana, i mestre català d'escacs, que anava passant taula per taula, movent una peça i donant temps a l'adversari a contraatacar en el temps que tardava a completar tota la ronda. L'exhibició ha tingut lloc a les 10 hores als Jardins del Monestir, sota els castanyers, i a les 11.30 hores ha començat la versió per a nens i nenes.

L'ambient fresc, a l'ombra dels arbres, i el silenci requerit per a la concentració dotava el moment d'un aire de tranquil·litat, un oasi en mig del batibull de la Festa Major, que atreia l'atenció d'alguns vianants que, o bé s'aturaven a jugar, o simplement observaven la demostració de Miguel Àngel Mateos, que ha arribat a batre's, simultàniament, contra vint-i-cinc persones.

Ahir a la tarda, el club va organitzar també, al mateix lloc, un Torneig de Partides Ràpides, que són les que disposen d'un rellotge i de temps límit. Va tenir una trentena d'inscripcions i va venir gent d'altres clubs de fora la ciutat.

El Club d'Escacs Sant Cugat no té local

Actualment, a falta d'unes instal·lacions pròpies, el Club d'Escacs Sant Cugat oscil·la entre el Casal de Mira-sol i la Casa de Cultura, on ofereixen classes d'escacs tant per a nens i nenes (tenen 33 infants) com per a adults. Miguel Sierra, també membre del primer equip del club, assegura en declaracions al TOT Sant Cugat que "hi ha bastanta gent a Sant Cugat aficionada als escacs, però segurament hi ha més gent que s'apuntaria," diu, referint-se al club, "si disposéssim de local, però encara no ens coneix prou."

El Club d'Escacs Sant Cugat és un dels deu primers clubs d'escacs de tota Catalunya en nombre de fitxes -això equival al nombre de socis federats i que competeixen oficialment-, però segons Miguel Sierra, el club tindria potencial per a créixer molt més si es disposés d'un local propi. "La falta de local limita molt, perquè s'ha de demanar els espais amb molta antelació, i a Mira-sol és tan lluny que molta gent ja ni ve quan ho fem allà," comenta el jugador, mentre observa al seu company movent-se entre les diferents partides simultànies. "S'ha demanat moltes vegades a l'Ajuntament. Tenim un nombre de socis molt gran, però no tants com altres entitats i per tant no som prioritaris."

El TOT amb la Festa Major

La Festa Major d'enguany donava el tret de sortida el dimarts 28 de juny amb el seguici i el pregó, a càrrec del Club de Rugby Sant Cugat, que podeu veure en imatges i en vídeo.

Fins al diumenge 3 de juliol, un total de 363 activitats donen forma a la festa grossa més llarga del municipi. I, com no podia ser d'una altra manera, el TOT està fent un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dóna de si la Festa Major.

Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 19a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 23 de setembre podeu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les cinc categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem