El Valldoreix Futbol Club, amb menys hores d'entrenament al camp de Vallvidrera

El club valldoreixenc, amb 232 futbolistes, hi entrena i competeix des de fa 10 temporades

L'Associació Esportiva Escolar INS Montserrat de Barcelona, la nova entitat que des del passat mes de juliol gestiona el Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera -el Valldoreix FC també es va presentar al concurs públic per optar a gestionar aquesta instal·lació esportiva municipal, entre un total de 4 entitats-, on entrenen i competeixen els 11 equips de futbol i l'Escola d'Iniciació del Valldoreix FC des de fa 10 temporades, ha comunicat a l'entitat valldoreixenca, que paga el lloger del camp, que des d'aquest dimarts, 5 de novembre, ja no poden utilitzar les franges horàries d'entrenament que fins ara disposaven per l'Escola de Futbol Vallvidrera.

232 futbolistes i 27 entrenadors

Els 232 futbolistes i 27 entrenadors, de Sant Cugat, Vallvidrera i Barcelona, afectats per aquesta situació representen els 11 equips de l'entitat esportiva local, que són, a banda de l'Escola d'Iniciació (nens de 4 a 6 anys), 1 benjamí, 2 alevins, 1 infantil, 1 cadet, 3 juvenils i 3 séniors.

Jorge González: "El nou gestor del camp no ha volgut cedir en res"

En un comunicat que el Valldoreix FC, que al juliol farà 10 anys que es va fundar, ha fet públic a Twitter i que signa el seu president, Jorge González, el club assegura que "hem parlat en diferents ocasions amb el gestor del camp per a intentar arribar a alguna mena d'acord, però ha estat del tot impossible. El passat dimarts 29 d'octubre a la nit ens va comunicar que ens treien les franges dels dimarts als divendres de 17.30 a 19 hores, i que es feia efectiu el dimarts 5 de novembre. Aquests dies hem tornat a intentar reunir-nos amb ells per a intentar que, almenys, respectin les franges horàries que ocupen els equips de futbol 7 i infantil, però no han volgut cedir en res".

González: "Considerem un abús de poder per part del nou gestor"

 

La nota de premsa afegeix que "en aquests escassos dies hem trobat alternatives per a resoldre en part els problemes dels entrenaments, i continuem fent algunes gestions amb el Districte de Sarrià-Sant Gervasi en defensa de les famílies del club davant el que considerem un abús de poder per part dels nous gestors per les dates en les quals ens treuen les franges horàries. No ens donen una solució a un problema que han creat. I, sobretot perquè considerem que aquesta decisió està presa amb l'únic interès de fer mal a les famílies del club".

El nou gestor del camp, des del juliol

El comunicat també concreta que "el juliol del 2019 va canviar el gestor del Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera, però no va ser fins a mitjans de setembre que el nou gestor es va presentar a Vallvidrera. En la primera conversa se'ns va reclamar la gestió dels equips fins a la categoria cadet perquè, segons el gestor, eren els equips que havia tingut en algun moment l'Escola de Vallvidrera. Li vam intentar explicar -amb poc èxit- que no se'ns podia reclamar que diguéssim a les famílies que confiessin en algú a qui no coneixíem, i menys amb la competició a punt de començar".

Des de fa uns mesos, el Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera està en obres, i tot i que alguns equips del Valldoreix FC hi estaven entrenant en un espai del camp, havien de tornar a la normalitat el gener del 2020, un cop finalitzessin els treballs d'arranjament. Aquest fet ha provocat que el Valldoreix FC hagi estat entrenant fins ara en diferents instal·lacions esportives de Barcelona i a la ZEM La Guinardera, on continuaran entrenant un dia 1 juvenil i 2 séniors.

Al Centro Asturiano de Barcelona i a l'escola Sagrat Cor Sarrià

A partir d'aquest dimarts, 5 de novembre, els equips benjamí i aleví i l'Escola d'Iniciació passaran a entrenar al Centro Asturiano de Barcelona, mentre que els equips de futbol 11, d'infantil a sénior, ho faran a l'escola Sagrat Cor Sarrià. Quant als partits oficials, els equips benjamí i aleví jugaran al Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera; els infantils, cadets, juvenils i séniors, a l'escola Sagrat Cor Sarrià, i el sénior A i els juvenils al Camp Municipal de Futbol de Mira-sol.

González: "També hem parlat amb el regidor i responsables del Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, però donen la raó al nou gestor"

En declaracions al TOT Sant Cugat, el president del Valldoreix FC, Jorge González, ha afirmat que "les coses no es fan així. Hi ha moltes maneres de fer les coses i el nou gestor ho ha fet de la manera més barroera. També hem parlat amb el regidor i responsables del Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, però donen la raó al nou gestor". González ha destacat que "hem explicat la situació a les famílies del club i ens donen tot el suport. S'estimen molt el club".

 

La regidora d'Esports de Sant Cugat i el vocal d'Esports de Valldoreix coneixen la situació

González també ha explicat aquesta situació a la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy, i al vocal d'Esports de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, Bernat Gisbert, i que li donen suport al club, tot i que a curt termini no hi veuen una solució.

Ignasi Velasco: "El Valldoreix FC només perd 6 hores setmanals, que són les que recull el plec de condicions del concurs públic"

Per la seva banda, Ignasi Velasco, president de l'Associació Esportiva Escolar INS Montserrat, que gestionarà el Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera els pròxims 4 anys (3+1), ha explicat al TOT Sant Cugat que "el Valldoreix FC només perd 6 hores setmanals (com a mínim), que són les que recull el plec de condicions del concurs públic per a la gestió de l'equipament per l'Escola de Futbol Vallvidrera". Velasco ha puntualitzat que "el plec de condicions també especifica que el gestor de l'equipament serà el que gestionarà l'EF Vallvidrera. El que va fer el Valldoreix FC en el seu dia amb l'EF Vallvidrera va ser una cessió de la gestió, no una absorció. Era un acord provisional i per 1 any. El missatge que el Valldoreix FC ha transmès a les seves famílies i jugadors no és real". Els 11 equips del Valldoreix FC podran continuar jugant els seus partits a Vallvidrera.

Velasco: "Som conscients que això afecta moltes famílies i nois i noies, però no hem trobat predisposició per part del Valldoreix FC"

Velasco ha lamentat que l'AEE INS Montserrat, que gestiona 4 instal·lacions a Barcelona, "ha proposat moltes coses, però el Valldoreix FC no ha fet mai cap contraoferta. No ha fet cap proposta alternativa. Som conscients que això afecta moltes famílies i nois i noies, però insisteixo que no hem trobat predisposició per part del Valldoreix FC".

També ha explicat que "som una entitat que hem anat creixement molt i el nostre principal objectiu és fer activitats perquè els joves facin esport. No ho fem per guanyar diners".

El president de l'AEE INS Montserrat ha volgut deixar clar que "no hem volgut fer mal. Si fos així, ho haguéssim pogut fer abans, al juliol. No volem trepitjar a ningú".

Acord entre l'AEE INS Montserrat i el Vallvidrera Senglars

L'AEE INS Montserrat i el club Vallvidrera Senglars han arribat a un acord de col·laboració.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem