Pep Marí: "Per contribuir a l'èxit esportiu dels vostres fills només cal ser pares"

El psicòleg esportiu Pep Marí i l'extennista professional Àlex Corretja han ofert una xerrada al Club Tennis Natació Sant Cugat

El Club Tennis Natació Sant Cugat ha organitzat aquest dissabte 19 de març la xerrada "Ser Només Pares", a càrrec del psicòleg esportiu del CAR Pep Marí, i de l’extennista professional santcugatenc Àlex Corretja. La xerrada s’emmarca en els actes de celebració del 50è aniversari del club. És la primera de les dues xerrades formatives que el club vol organitzar per commemorar el seu mig segle de vida, la segona està prevista pel mes de novembre.

“Què és el millor que podeu fer com a pares per contribuir a l’èxit esportiu i personal dels vostres fills?” Amb aquesta pregunta Pep Marí ha iniciat la seva exposició, afegint tot seguit que la resposta a la pregunta és “ser només pares, fer només de pares”.

Tal com ha explicat Marí, hi ha diferents tipus de pares. Un primer tipus són els pares desinteressats, a qui recomana que busquin una manera d’implicar-se. Els pares-entrenadors des de la banda són aquells que contínuament donen indicacions al fill. “Aquests no haurien de desautoritzar mai l’entrenador”, diu Marí. El tercer tipus són les mares “RACC”, les que organitzen el seu calendari en funció dels seus fills, o les que són massa protectores. “La medicina per aquests”, diu, “és deixar-los fallar”.

L’últim tipus de pares són els pares ben orientats psicològicament. “A aquests no els donem cap medicina, els demanem que segueixin predicant amb el seu exemple”, ha finalitzat el psicòleg esportiu.

Àlex Corretja, la veu de l’experiència

Àlex Corretja dóna consells als més joves FOTO: Lali Puig

L’exposició de l’extennista professional ha estat basada en la seva pròpia experiència. Corretja ha donat consells sobre com ha d'afrontar un jove un repte personal esportiu: “De ben petit, vaig aprendre que sent responsable m’aniria millor”, ha començat. Després ha parlat de compromís: “Aquells que penseu que sou estranys perquè esteu perseguint el vostre somni, penseu que ho esteu fent per vosaltres. Us heu de comprometre amb vosaltres mateixos”.

També ha parlat de quin és el moment idoni per perseguir un objectiu: “Ara o mai, les coses s’han de fer ara perquè el temps passa volant”. Finalment ha parlat d’un valor imprescindible: l’actitud: “Cadascú ha de buscar la seva actitud perquè després trobi el seu camí cap a l’èxit”.

Altres actes

La final de dobles del Campionat d'Espanya Infantil que es va jugar l'any 1986 al CTN Sant Cugat, es tornarà a jugar el dissabte 9 d'abril. Trenta anys després es tornaran a enfrontar Àlex Corretja i Àlex Bragado amb Moisés Pozo i Carlos Labrador. El partit començarà a les 12 hores, i una hora abans oferiran un clínic. Després del partit, el club oferirà un pica-pica. El periodista esportiu de Televisió de Catalunya, Xavier Bonastre, dinamitzarà l’esdeveniment.

Del 7 al 22 de maig, el club organitzarà una exposició del 50è aniversari a la Casa-Museu Cal Gerrer, amb fotografies, documents, articles de tennis... El dia de la inauguració, el CTN Sant Cugat farà un flashmob a la plaça del Monestir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem