El PHC Sant Cugat guanya 4-2 al Vila-sana i confirma el gran començament de temporada

Les santcugatenques sumen el quart triomf en sis partits i són segones a la classificació de l’OK Lliga Femenina

El PHC Sant Cugat guanya CP Esneca Vila-sana per 4-2 i suma una important victòria que li serveix per escalar posicions a la classificació. El triomf evidencia el bon inici de les santcugatenques i suposa el quart de la temporada. A la classificació de l'OK Lliga Femenina, són segones amb 13 punts en 6 partits en què han sumat 4 victòries, 1 empat i només han perdut 1 partit, un punt menys que l'HC Palau de Plegamans líder del grup B amb 14.

Amb aquest triomf, les vermell-i-negres continuen invictes com a locals després de 3 victòries a casa davant el Voltregà, l'Igualada i la d'aquesta jornada amb el Vila-sana i 1 empat davant el Vilanova.

En el partit disputat aquest dissabte 31 d'octubre, les vermell-i-negres han quallat un molt bon partit, tant en atac com en defensa, davant un combatiu Vila-sana que no s'ha donat per vençut en cap moment del partit. A la primera part, les santcugatenques han dominat el partit i s'han avançat en les dues primeres jugades d'atac amb gols d'Alba Ambrós i Txell Gimeno posant el 2-0 al marcador, les visitants han escurçat distàncies des del punt de penal gràcies a Joana Comas, i quan faltaven un minut per acabar la primera part, Andrea Massons ha posat el 3-1. A la represa, el domini santcugatenc ha seguit i Txell Gimeno ha posat el 4-1 al marcador. Només un minut després, Laura Porta ha fet el 4-2 per a les lleidatanes i el marcador no s'ha mogut més.

Domini del Sant Cugat a la primera part amb dos gols matiners

El partit ha començat amb les primeres possessions per a les visitants amb les santcugatenques esperant l'opció per sortir al contraatac. En els primers 4 minuts, les lleidatanes han tingut el control de la pilota, però això no s'ha traduït amb ocasions perilloses per a la porteria santcugatenca. Tot i això, en el primer contraatac de les vermell-i-negres, Txell Gimeno ha aprofitat una bona passada horitzontal de Maria Pujadas i amb un xut potent dins l'àrea ha fet el primer gol del partit i ha posat l'1-0 al marcador. Amb el gol, les santcugatenques s'han començat a sentir més còmodes en el partit i només un minut després en un altre contraatac de les santcugatenques, que han començat amb un joc molt directe, Txell Gimeno ha entrat dins l'àrea petita i Alba Ambrós, que arribava des del darrere, ha posat el 2-0 amb la portera rival vençuda.

Un inici de partit immillorable per al PHC Sant Cugat, que en les dues primeres arribades del partit ha pogut posar dos gols d'avantatge en el marcador.

Tot i el 2-0, el partit ha estat igualat i el Vila-Sana ha començat a incomodar en la sortida de pilota de les santcugatenques han continuat amb el domini, que han tingut en l'inici del partit, però que no les ha servit per poder incomodar la porteria de Cristina Elie. Amb la pressió rival, les santcugatenques han cedit una mica de terreny, però també han tingut moments de domini en què han mostrat una alta concentració per evitar els contraatacs rivals. Els dos equips han tingut ocasions i la portera santcugatenca, una vegada més ha tornat a ser una de les grans protagonistes del partit per mantenir el 2-0 que reflectia el marcador.

A falta de 8 minuts, les santcugatenques han comès una falta dins l'àrea que ha suposat penal a favor del Vila-sana. Una acció que ha servit a les lleidatanes per a seguir vives en el partit perquè Joana Comas no ha perdonat des del punt de penal i ha retallat distàncies posant el 2-1.

En una de les jugades següents, el Vila-Sana ha fet la desena falta i Andrea Ambrós ha tingut l'oportunitat amb una falta directa de tornar a ampliar la distància a favor de les santcugatenques, però la portera rival ha evitat el 3-1.

Les vermell-i-negres han continuat apretant i han disposat d'ocasions per ampliar encara més el marcador. Amb la insistència, a falta d'un minut i mig per acabar la primera part, en una jugada individual per la banda dreta Andrea Massons ha fet el 3-1, que ha reflectit la superioritat de les santcugatenques a la primera part.

Segona part igualada que serveix per tancar la victòria

A la segona part, les lleidatanes han tornat a sortir més concentrades a la pista i exercint una pressió alta en camp contrari, les santcugatenques han cedit terreny i en els primers 5 minuts, Cristina Elie, ha fet tres aturades consecutives, claus per continuar amb l'avantatge.

Els primers minuts de la segona part, han estat els de més protagonisme per les visitants, però tal com ha passat en la primera part, quan semblava que les santcugatenques estaven pitjor en la pista, cedint la pilota, Txell Gimeno ha culminat un altre contracop, que ha suposat el 4-1 en el marcador, en el minut 8 de la segona.

Amb el 4-1, les santcugatenques han tornat a recuperar la confiança i el bon nivell ofensiu i han tingut ocasions per ampliar encara més el marcador i el Vila-Sana no ha pogut tenir ocasions tan clares com a la primera part.

Tot i això, un minut després del gol de les vermell-i-negres, les lleidatanes han respòs amb un xut llunyà de Laura Porta que ha acabat entrant a la porteria de les santcugatenques i ha suposat el 4-2 en el marcador.

A partir d'aquí el partit continuava igual, però passats 5 minuts, a partir del 15, per culpa del cansament, les lleidetanes han pogut tenir el control total del partit i durant 5 minuts, han intentat de totes les maneres retallar distàncies i fer el 4-3 que posés emoció a l'últim tram del partit. Tot i això, gran defensa i una Cristina Elie, que seguia excelsa, ho han evitat.

Al final, els últims 5 minuts del partit, s'han acabat jugant en terreny de les lleidatanes i les santcugatenques han tornat a tenir ocasions per tancar el partit, una de Laia Paredes quan faltaven 2 minuts, ha estat la més clara.

Al final, el PHC Sant Cugat, s'enduu una important victòria i continua amb les bones sensacions de l'inici de la temporada.

Beto Borregán: "Anem segones, però sabem que hem de tocar de peus a terra"

Al final del parit, l'entrenador del PHC Sant Cugat, Beto Borregán ha analitzat el bon moment de l'equip: "Estem guanyant els partits a casa, fent un bon joc i marcant gols, però sabem realment el que som i cada cap de setmana intentem competir. Una de les claus que és que la nostra portera és que està en un moment increïble. L'únic que esperem sempre és competir cada partit".

I també ha analitzat aquesta victòria: "Ha estat més igualat que el que diu el marcador, perquè el Vila-Sana a la segona part ha tingut vuit, deu minuts en els que ens ha arribat moltíssim. És un equip que ens ha posat les coses molt complicades i que lluitarà amb nosaltres per estar entre els quatre primers. Em quedo amb el que ha fet l'equip, cada dia competim més i cada dia som millor equip".

Propera jornada, visita al primer classificat

En la propera jornada, el PHC Sant Cugat visita el Generali HC Palau de Plegamans, primer classificat de la competició amb 14 punts i que no ha perdut cap partit dels 6 que ha disputat. El partit es jugarà el 14 de novembre a les 20:00 hores.